Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye’nin iç ve dış gündemini yakından ilgilendiren önemli konular ele alındı. İki hafta aranın ardından yapılan toplantıda, terörle mücadele, başıboş köpek sorunu, fahiş fiyat artışları ve emekli bayram ikramiyesi gibi kritik başlıklar masaya yatırıldı.
4 BİN TL’YE YÜKSELTİLDİToplantının ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli ikramiyesinin 3 bin TL'den 4 bin TL'ye yükseltileceğini açıkladı. Güler, şunları söyledi:
“Emeklilerimize verilen Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiye tutarında yapılan değerlendirmeler sonucunda, bütçe dengeleri de dikkate alınarak, 3 bin TL tutarı 4 bin TL’ye çıkartıyoruz. Ramazan Bayramı’nda ve Kurban Bayramı’nda ödenmek üzere, ülkemizde yaklaşık 16,5 milyon emeklimiz var. Ülkemize ve emeklilerimize hayırlı olsun.”
NE ZAMAN ÖDENECEK?Ramazan Bayramı, bu yıl 30 Mart 2025 tarihinde başlayacak. Bu nedenle bayram ikramiyelerinin 24-28 Mart günleri arasında ödenmesi bekleniyor.