HABER49- Muş Alparslan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), 2024-2025 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. Bu yılki mezuniyet, fakültenin üç bölümünün STAR Akreditasyon Derneği tarafından akredite edilmesiyle ayrı bir anlam kazandı.

Whatsapp Image 2025 06 03 At 16.05.56 (1)

İktisat Bölümü, İşletme Bölümü ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü akredite edilerek eğitim kalitesini tescilledi. Akreditasyon süreci, bölüm programlarının ulusal standartlara uygunluğunu belgeleyerek fakülteye önemli bir prestij kazandırdı.

Whatsapp Image 2025 06 03 At 16.05.55 (2)

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Törende fakülte birinciliğini İşletme Bölümü öğrencisi Büşra Yıldız elde etti. İkinci sırada Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden Sadettin Kökel yer alırken, üçüncülük yine aynı bölümden Şuheda Nur Avcı’nın oldu. Dereceye giren öğrencilere başarılarının anısına çeşitli ödüller verildi. Fakülte birincisine 5000 TL değerinde hediye çeki ve birincilik plaketi, ikinciye 3500 TL hediye çeki ve ikincilik plaketi, üçüncüye ise 2500 TL hediye çeki ve üçüncülük plaketi takdim edildi.

Whatsapp Image 2025 06 03 At 16.05.56

İkramlar ve sürpriz çekilişlerle renklendirilen mezuniyet töreni, öğrencilere ve ailelerine unutulmaz anlar yaşattı. Fakülte yönetimi, mezun olan tüm öğrencileri tebrik ederek, gelecekte nice mezuniyetler yaşanması temennisiyle başarılar diledi.

MAUN Rektör Danışmanı Çiftçi’nin makalesi uluslararası basında
MAUN Rektör Danışmanı Çiftçi’nin makalesi uluslararası basında
İçeriği Görüntüle

Mezuniyet töreninde konuşan Muş Alparslan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Altunç, öğrencilere başarılarının devamını dileyerek şöyle konuştu:

“Bugün burada, öğrencilerimizin uzun ve özverili bir emeğin sonunda mezuniyetlerine tanıklık etmek için toplandık. Onların bu başarısında siz değerli ailelerin sabrı ve desteği, hocalarımızın emeği ve elbette öğrencilerimizin gayreti büyük pay sahibidir. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, sizler artık yalnızca birer mezun değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğini şekillendirecek bireylersiniz. Yolunuz açık, vicdanınız rehberiniz olsun. Bu anlamlı günde bizlerle olduğunuz için hepinize tekrar teşekkür ediyor, törenimizin hepimiz için unutulmaz bir anı olarak kalmasını diliyorum.”

Whatsapp Image 2025 06 03 At 16.05.55 (3)

Daha sonra söz alan fakülte birincisi Büşra Yıldız, “Öncelikle Sultan Alparslan diyarının bu güzide üniversitesinin fakülte birincisi olarak, mezun arkadaşlarım adına sizlere hitap etmekten büyük bir onur ve gurur duyduğumu belirtmek isterim. Bu noktaya gelirken elbette ki yalnız değildik. En başta, bizlere her koşulda destek olan, sabırla yanımızda duran ve bizi biz yapan ailelerimize minnettar olduğumuzu belirtmek isterim. Ayrıca, bilgi ve tecrübelerini büyük bir özveriyle bizlerle paylaşan kıymetli hocalarımıza da teşekkürü bir borç biliriz. Siz değerli hocalarımızdan yalnızca akademik düşünceyi, sorgulamayı ve eleştirel düşünceyi öğrenmedik. Bunların yanı sıra hoşgörüyü, demokrasiyi ve ezber bozma pratiğini de sizlerden öğrendik. İnanıyorum ki her birinizin üzerimizdeki emeği, geleceğimizin şekillenmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Geleceğe umutla bakmak, karşılaştığımız zorluklara rağmen inancımızı kaybetmemek ve topluma katkı sağlayacak bireyler olmak bizlerin en temel hedefi olmalıdır. Unutmayalım ki, sahip olduğumuz bilgi, ancak onu doğru kullandığımızda anlam kazanır. Konuşmama son vermeden önce bu yolda bana önemli ölçüde ön ayak olan, yol gösteren, gerek maddi gerek manevi desteklerini benden hiçbir zaman esirgemeyen kıymetli aileme minnettar olduğumu belirterek bu başarımı anneme ve babama armağan ediyorum” şeklinde konuştu.

Tören, toplu hatıra fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Muhabir: MUHAMMED BUĞRA HAS