HABER49-Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, 9-13 Eylül tarihleri arasında kentte gerçekleştirilen TEKNOFEST yarışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Organizasyonun Malatya için önemli bir ev sahipliği olduğunu belirten Özcan, 6 Şubat depremlerinin ardından kentte normal hayata dönüşün sürdüğünü ifade etti. TEKNOFEST İHA yarışmalarının Malatya’da düzenlenmesinin de bu sürecin önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi.
Bin 200’ün üzerinde misafir ağırlandı
Türkiye’nin savunma sanayisinde önemli ilerlemeler kaydettiğini belirten Özcan, yarışmaların Malatya’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Tulga Havalimanı bölgesinde devam eden yarışmalarda bin 200’ün üzerinde misafirin ağırlandığını aktaran Özcan, MTB olarak organizasyona kuru kayısı ikramıyla katkı sağlayacaklarını belirtti.
Özcan, “Hem kayısıyı tanıtmak hem de gelen misafirlerimize Malatyalıların ne kadar misafirperver olduğunu göstermek üzere yarımşar kiloluk paketlerde binin üzerinde hediye hazırladık. Bugün alanda yarım tonluk bir kayısı ikramı gerçekleştireceğiz” dedi.
Kayısının Malatya ve Türkiye açısından önemli bir marka değeri taşıdığını vurgulayan Özcan, Ticaret Borsası olarak fuar, gastronomi ve turizm etkinliklerinde kayısının tanıtılması ve iç tüketimin artırılması amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Özcan, TEKNOFEST organizasyonunun Malatya’da gerçekleştirilmesine katkı sunan Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK ve TEKNOFEST yetkililerine teşekkür etti.




