HABER49-Kent genelinde sabaha karşı başlayan kar yağışı, özellikle kırsal kesimlerde yaşamı etkilerken, Akçadağ ilçesi Aktepe Mahallesi’nde çocuklar naylon poşetler, tahtalar ve kızaklarla kayarak eğlenceli anlar yaşadı. Kar yağışıyla birlikte sokaklar ve bahçeler beyaza bürünürken, çocukların neşesi kenti adeta şenlendirdi.
Ebeveynler, çocukların güvenliği için karın yoğun olduğu bölgelerde dikkatli olmalarını sağlarken, tatil nedeniyle aileler de karla birlikte keyifli vakit geçirme fırsatı buldu. Yerel yetkililer, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir günlük ara verildiğini açıklayarak, öğrencilerin güvenliğinin öncelikli olduğunu belirtti. Kar tatili, çocuklara hem dinlenme hem de açık hava aktiviteleri yapma imkânı sunuyor.
Meteoroloji yetkilileri, Malatya’da kar yağışının önümüzdeki saatlerde de devam edeceğini belirterek, vatandaşları ulaşım ve güvenlik konusunda tedbirli olmaları konusunda uyardı. Okulların tatil olması, çocukların karla buluşmasına olanak sağlarken, kentin beyaz örtüyle kaplanması şehir manzaralarını da güzelleştirdi.





