HABER49- Malatya Yeşilyurtspor, TFF 3. Lig 2. Grup’ta sezonun ikinci yarısına yönetimi ve kadrosu büyük ölçüde yenilenmiş şekilde başladı. Yeni yönetim, ara transfer döneminde yaklaşık 30–35 milyon TL’lik harcamayla takımı yeniden kurdu.
TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden kulüpte yönetim değişikliği yaşandı. Görevi Adnan Çoban’dan devralan Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Kulüp Başkanı Ramazan Ayhan, ikinci devre öncesi takımı çok kısa sürede yeniden yapılandırdıklarını söyledi.
Ayhan, görevi devraldıklarında teknik ekip ve futbolcuların büyük bölümünün Malatya’da olmadığını belirterek, ilk maça iki hafta kala mevcut teknik direktörle birlikte çalışmaların başlatıldığını ifade etti. Bahis soruşturması nedeniyle bazı oyuncuların cezalı olduğunu, bazı futbolcuların ise alacakları ödenmediği için sözleşmelerini feshettiğini dile getiren Ayhan, kadro kurmanın zorlaştığını kaydetti.
Ara transfer döneminde hazır oyuncu bulmanın güç olduğunu vurgulayan Ayhan, yaklaşık 15 futbolcuyla anlaşma sağladıklarını ve kadronun neredeyse tamamen yenilendiğini söyledi. Eski kadrodan ilk 11’de yalnızca bir oyuncunun kaldığını belirten Ayhan, diğer isimlerin ikinci devrede transfer edilen futbolculardan oluştuğunu aktardı.
Transfer sürecinde maliyetlerin arttığına dikkat çeken Ayhan, “Sezon başında daha uygun bedellere alınabilecek oyuncular devre arasında çok daha yüksek maliyetlere geliyor. Buna rağmen elimizden gelen en iyi transferleri yaptık” dedi.
Takımın yeniden kurulmasının ciddi bir bütçe gerektirdiğini ifade eden Ayhan, “Yaklaşık 30–35 milyon TL civarında harcama yaptık. Hedefimiz yalnızca sportif başarı değil, aynı zamanda yönetimsel anlamda da şeffaf ve sürdürülebilir bir yapı oluşturmak” diye konuştu.
İsim değişikliği ihtimaline de değinen Ayhan, kamuoyunun taleplerini dikkate alacaklarını belirterek, kulübün tüm Malatya’yı temsil edecek bir isimle yoluna devam edebileceğini sözlerine ekledi.




