HABER49- Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Asfalt serimi, sathi kaplama, yeni yol açma ve stabilize yol çalışmalarıyla birlikte tahrip olan yollar da yenileniyor.

Malatya’da Eğitim ve Güvenlik Masaya Yatırıldı
Malatya’da Eğitim ve Güvenlik Masaya Yatırıldı
İçeriği Görüntüle

Arapgir ilçesinde Sinikli-Kılıçlı Grup Yolu’nda 10 kilometrelik 1. ve 2. kat sathi kaplama tamamlandı. Darende’de ise Uzunhasan Mahallesi’nde 7 kilometrelik sathi kaplamanın yanı sıra 7 kilometre yeni yol açıldı, mevcut yollar genişletildi, stabilize çalışmalar yapıldı ve bir köprü hizmete alındı.

Kale ilçesi Bent Mahallesi’nde yaklaşık 9 kilometrelik alanda sıcak asfalt, yama ve onarım çalışmaları gerçekleştirilirken, stabilize yol çalışmaları da tamamlandı. Yazıhan’ın Eğribük Mahallesi’nde ise 2 kilometrelik sıcak asfalt serimi yapıldı. Ayrıca 6 kilometrelik yolda bakım-onarım çalışmaları yapıldı, Eğribük-Sinan Grup Yolu’nda 6,7 kilometrelik sathi kaplama, Eğribük Mahalle Yolu’na ise 1,5 kilometrelik stabilize yol kazandırıldı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, planlı çalışmalarla ulaşım konforunu artırmayı ve vatandaşların daha güvenli yolculuk yapmasını sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Kaynak: İHA