HABER49-Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu üyeleri, KPSS Ortaöğretim oturumunun ardından sınav merkezlerinde topladıkları kalem ve silgileri köy okullarındaki öğrencilere ulaştıracak.
Muş’ta gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumu, eğitimde sosyal dayanışma çalışmasına sahne oldu.

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) bünyesinde faaliyet gösteren Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) üyeleri, sınavın tamamlanmasının ardından bina çıkışlarında kırtasiye malzemesi toplama etkinliği düzenledi.
Sınav maratonunu geride bırakan adaylardan kalem ve silgilerini bağışlamalarını talep eden topluluk gönüllüleri, kısa sürede çok sayıda kullanılabilir durumdaki malzemeyi bir araya getirdi. Toplanan kırtasiye gereçlerinin, köy okullarında öğrenim gören ve malzeme ihtiyacı bulunan öğrencilere ulaştırılması planlanıyor.

SINAV MALZEMELERİ EĞİTİME KAZANDIRILIYOR
Sınavların ardından genellikle atıl kalan veya kullanılmayan gereçleri ekonomiye ve eğitime kazandırmayı hedefleyen topluluk, proje ile hem kaynak israfının önüne geçmeyi hem de ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye gereksinimlerini karşılamayı amaçlıyor.
Toplanan malzemelerin tasnif işlemlerinin ardından belirlenen köy okullarındaki öğrencilere dağıtılacağı bildirildi.







