HABER49-Kızılay Muş Afet Müdahale Merkezi, afetlere ve acil durumlara karşı hazırlıklı olabilmek ve en hızlı şekilde müdahale edebilmek amacıyla her geçen gün çalışmalarını güçlendirmeye devam ediyor. Yapılan eğitimler, altyapı geliştirmeleri ve bilinçlendirme faaliyetleri ile afetlere karşı toplumun dayanıklılığı artırılmaya çalışılıyor. Bu sayede, sadece afet anında müdahale kapasitesini değil, aynı zamanda toplumun genel afet farkındalığını da artırmak hedefleniyor.
2024 YILINDA 11.900 KİŞİYE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Türk Kızılay Muş Bölge Müdürü Baran Akar, yaptığı açıklamada “2024 yılında, 11.900 kişiye afetler ve korunma bilinci eğitimleri düzenledik. Bu eğitimlerin temel amacı, insanların afet kavramını daha iyi anlamalarını sağlamak ve olası afetler karşısında nasıl güvenli davranışlar sergileyeceklerini öğretmektir. Deprem, sel, çığ, heyelan ve orman yangını gibi afetlere ilişkin bilgi sahibi olmak, vatandaşlarımızın ve kurumların olası riskleri tanıması ve bu durumlara karşı hazırlıklı olması açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca, vatandaşlarımıza ve kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olarak afet malzemelerini tanıma ve kullanma, çadır kurma ve afetlere karşı dayanıklı yaşam alanları oluşturma eğitimleri de veriyoruz. Bu eğitimler sayesinde, afet sırasında kullanılabilecek malzemelerin doğru kullanımı ve acil durumlarda hızlı hareket etme becerileri kazandırmayı hedefliyoruz. Bu sayede, afetlere karşı toplumsal farkındalık ve hazırlık seviyemizi yükseltiyoruz” ifadelerine yer verdi.
AFET MALZEMELERİ VE ACİL DURUM EĞİTİMLERİ İLE HAZIRLIK ARTIYOR
Afetlere karşı toplumu güçlendirmeye ve bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirten Akar, “Unutmayalım ki, afetlere karşı hazırlıklı olmak, sadece teknik bilgi ve donanım değil, aynı zamanda toplumun tüm bireylerinin bilinçli ve sorumlu davranışlarını geliştirmesiyle mümkündür. Afetlerin yol açtığı zararları en aza indirmek ve toplumun genel dayanıklılığını artırmak için, toplumun her kesiminin aktif katılımı ve desteği büyük önem taşımaktadır. Türk Kızılay olarak, olağan dönemlerde yürüttüğümüz hazırlık çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında eğitimler, tatbikatlar, altyapı iyileştirmeleri ve bilinçlendirme kampanyaları ile afetlere karşı toplumumuzu güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Birlikte hareket ederek, daha dirençli ve bilinçli bir toplum oluşturabilir, afetlerin olumsuz etkilerini en aza indirebiliriz. Çünkü, afetlere karşı alınan önlemler ve gösterilen dayanışma, toplumumuzun güvenliği ve refahı için en büyük sigortadır” dedi.