HABER49- Atatürk Üniversitesi, bilimsel çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak, TÜBİTAK koordinasyonunda hazırlanan Kimya Türk Milli Takımı, Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen 57. Uluslararası Kimya Olimpiyatları’nda (IChO 2025) büyük bir başarı elde etti.
Teorik eğitimleri büyük ölçüde Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyeleri tarafından verilen milli takım, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak Türkiye’yi uluslararası arenada gururlandırdı. Eğitimin başkanlığını Prof. Dr. Arif Daştan üstlenirken, deneysel hazırlıkların tamamı yine Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Disiplinli çalışma ve üstün gayretin sonucu olarak gelen bu başarı, Türkiye’nin bilim olimpiyatlarındaki istikrarlı yükselişini bir kez daha ortaya koydu.
Aynı akademik ekip tarafından Atatürk Üniversitesi’nde eğitilen Azerbaycan Kimya Milli Takımı da olimpiyatlarda dikkat çekici bir performans sergiledi. 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Azerbaycan takımı, ülke tarihindeki en yüksek dereceye ulaştı. İki kardeş ülke arasında bilimsel iş birliği ile güçlenen bu süreç, dostluk ve ortak akademik çalışmaların ne denli verimli olabileceğini bir kez daha gösterdi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, elde edilen başarıların gurur verici olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bu gurur tablosunun oluşmasında emeği geçen başta TÜBİTAK Üst Yönetimi ile Kimya Alanı Komite Başkanı Prof. Dr. Arif Daştan olmak üzere, eğitim sürecine katkı sunan tüm öğretim üyelerimizi, yarışmalarda ülkemizi ve kardeş Azerbaycan’ı başarıyla temsil eden genç bilim insanlarını gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”