HABER49- Kars’ta etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkiledi. Kent genelinde 52 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekipler yolları yeniden açmak için aralıksız çalışma yürütüyor.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca şiddetini artıran kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer sıfıra kadar düştüğü bölgelerde sürücüler zor anlar yaşarken, bazı yerleşim yerleriyle ulaşım tamamen kesildi.

Kars merkez ve ilçelerinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle toplam 52 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan yolları yeniden açabilmek için yoğun mesai harcıyor.

Ekiplerin önceliği hasta ve acil durumu bulunan köyler olurken, şiddetli rüzgar nedeniyle açılan bazı yolların kısa sürede yeniden kapandığı öğrenildi. Kent genelinde kapalı köy yollarının dağılımı ise merkezde 1, Akyaka’da 2, Digor’da 16, Kağızman’da 27, Sarıkamış’ta 2 ve Susuz’da 4 olarak açıklandı.

Ardahan’da karla mücadele aralıksız sürüyor
Ardahan’da karla mücadele aralıksız sürüyor
İçeriği Görüntüle

Bölgede yaşayan vatandaşlar, bu yıl kışın sert geçtiğini belirterek uzun yıllardır bu denli yoğun kar yağışı görmediklerini ifade etti. Metin Özeroğlu, bu yılın “tam anlamıyla kara kış” olduğunu söylerken, Turan Sürmeli ise çocukluğundaki kış günlerini yeniden yaşadıklarını dile getirdi.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının aralıklarla süreceğini bildirerek buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: İHA