HABER49- Erzincan’da etkili olan kar yağışı, özellikle toprak damlı evlerde yaşayan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Munzur Dağı eteklerinde bulunan Çağlayan Beldesi ile çevre köylerde karın yağmasıyla birlikte bölge beyaza bürünürken, vatandaşlar sabahın erken saatlerinde baca küreme çalışmalarına başladı.
Kar yağışı bazı vatandaşlar için kartpostallık manzaralar oluştururken, bazıları için ise çileye dönüştü. Yollarda meydana gelen buzlanma nedeniyle araçların kayması sonucu maddi hasarlı trafik kazaları yaşandı. Toprak damlı evlerde yaşayanlar ise dam ve bacalarda biriken karı temizlemek için yoğun mesai harcadı.
Kış şartlarının yüksek kesimlerde oldukça ağır geçtiğini dile getiren Ali Demir, “Damdan su akmaması için karı küremek zorundayız. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle toprak damlı evde yaşıyoruz. Bu yüzden her kış bacalarda biriken karı sürekli temizlemek zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.




