HABER49-Çevre Zabıta Birimi tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, çevreyi kirleten kişiler anlık olarak tespit edilirken, kural ihlali yapanlara idari para cezası uygulanıyor.

Daha temiz ve yaşanabilir bir kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren belediye, temizlik hizmetlerinin yanı sıra çevre denetimlerini de teknolojiyle güçlendiriyor. Drone destekli kontroller sayesinde şehrin farklı noktalarında çevreyi kirleten davranışlar kayıt altına alınarak gerekli yasal işlemler başlatılıyor.

Trafikte Makas Atan Sürücüye 10 Bin Lira Ceza
Trafikte Makas Atan Sürücüye 10 Bin Lira Ceza
İçeriği Görüntüle

Kış aylarında özellikle sanayi bölgeleri ve şehir merkezinde katı yakıt kullanımını denetleyen Çevre Zabıta ekipleri, yaz döneminde ise çalışmalarını çevre temizliği ve görüntü kirliliğinin önlenmesine yoğunlaştırdı. Ana caddeler, mahalleler, parklar ve açık alanlarda günün farklı saatlerinde yapılan denetimlerde yere çöp atanlar, araçlardan sigara izmariti veya çeşitli atıklar atan kişiler drone kameralarıyla belirleniyor. Tespit edilen ihlaller için ilgili mevzuat kapsamında idari yaptırımlar uygulanıyor.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, çevre temizliğinin yalnızca belediyenin değil tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, drone denetimlerinin belirli bölgelerle sınırlı olmadığını ifade etti.

Denetimlerin temel amacının ceza kesmekten ziyade çevre bilincini artırmak olduğunu vurgulayan Taban, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlemlerin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi. Taban, daha temiz ve düzenli bir İnegöl için drone destekli denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini belirterek vatandaşları çevre konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.

Kaynak: İHA