HABER49- Edinilen bilgilere göre, henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenle iki grup genç arasında tartışma çıktı. Gerginlik kısa sürede tırmanarak fiziki kavgaya dönüştü. Yumrukların ve sopaların havada uçuştuğu anlar, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kayda alındı.

Görüntülerde, tarafların birbirine sert şekilde müdahale ettiği ve olay yerinde büyük bir arbede yaşandığı gözlemlendi. Kavganın büyümesiyle birlikte sokakta bulunan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Mahalle sakinleri, çıkan sesler ve kalabalık nedeniyle tedirginlik yaşarken, olaya müdahale için bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ancak taraflar, güvenlik güçleri olay yerine ulaşmadan önce sokak aralarına dağılarak izlerini kaybettirdi. Bu gelişme, bölgede huzursuzluk yaratırken, sosyal medyada paylaşılan görüntüler kısa sürede geniş yankı uyandırdı.

Üniversite yerleşkesinde samimi buluşma
Üniversite yerleşkesinde samimi buluşma
İçeriği Görüntüle

POLİS EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ: GÜVENLİK KAMERALARI VE CEP TELEFONU GÖRÜNTÜLERİ İNCELENİYOR

Olay sonrası Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kavganın yaşandığı bölgeyi inceleme altına aldı. Polis, tarafların kimliklerini tespit edebilmek için çevredeki güvenlik kameralarını ve vatandaşların çektiği cep telefonu görüntülerini mercek altına aldı. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda, olayın çıkış sebebi ve kavgaya karışan şahısların sayısı belirlenmeye çalışılıyor.

Mahallede yaşayan vatandaşlar, bölgede son dönemde benzer olayların sıklaştığını belirterek yetkililerden daha sıkı denetim talebinde bulundu. Emniyet güçleri ise kavgaya karışan kişileri kısa sürede yakalayabilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden bu tür olaylara karşı sıfır tolerans politikası uygulayacaklarını ve benzer olayların tekrarlanmaması için önlemleri artıracaklarını bildirdi.

Özellikle gençler arasında yaşanan bu tür sokak kavgalarının sosyal medya üzerinden organize edildiği iddiaları da gündeme gelirken, emniyet yetkilileri, dijital ortamda yapılacak paylaşımlara da dikkatle yaklaşacaklarını belirtti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA