HABER49-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Terörsüz Türkiye" çağrısına Hakkari’den anlamlı bir yanıt geldi. Cumhuriyet Caddesi’ndeki 10 katlı binaya asılan dev Türk bayrağı, birlik ve beraberliğin güçlü sembolü oldu.

Siirt’te Tip 1 Diyabetli Çocuklara Ücretsiz Glukoz Sensörü Desteği Başladı
Siirt’te Tip 1 Diyabetli Çocuklara Ücretsiz Glukoz Sensörü Desteği Başladı
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çağrısı Hakkari’de Yankı Buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Terörsüz Türkiye" vizyonu kapsamında 85 milyon vatandaşa yönelttiği Türk bayrağı asma çağrısı, ülkenin dört bir yanında karşılık bulmaya devam ediyor. Bu çağrının en güçlü yankılarından biri ise Hakkari’de yaşandı. Terörle mücadelede yıllarca zor günler geçiren şehirde, vatandaşlar milli birlik ve beraberliğin simgesi olan Türk bayrağını dalgalandırmak için adeta seferber oldu. Kentin kalbi olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan 10 katlı bir binanın cephesine dev bir Türk bayrağı asılması, bölge halkı tarafından büyük takdirle karşılandı.

Bu anlamlı hareket, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına güçlü bir cevap niteliği taşıdı hem de Hakkari’nin huzur ve kardeşlik mesajı verme isteğini ortaya koydu. Söz konusu bina, çevredeki onlarca iş yerinin yer aldığı merkezi bir noktada bulunuyor. Sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen bayrak asma işlemi sonrası, cadde boyunca yürüyen vatandaşlar duygusal anlar yaşarken, birçok kişi cep telefonlarıyla dev bayrağın fotoğrafını çekerek sosyal medya hesaplarında paylaştı. Görüntüler, kısa sürede büyük beğeni topladı.

Hakkari’den Tüm Türkiye’ye Milli Dayanışma Mesajı

Terörle mücadelede yıllardır ciddi sınavlardan geçen Hakkari halkı, bu kez barışın, huzurun ve milli birlikteliğin sesi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “her evde bir bayrak” çağrısı, Hakkari’de yalnızca evlerde değil, iş yerlerinde, sokaklarda ve kamu binalarında da geniş yankı uyandırdı. Özellikle Cumhuriyet Caddesi’ne asılan dev bayrak, şehrin sembolü haline gelirken, birçok vatandaş bu anlamlı duruşun daim olmasını diledi.

Bayrak asma girişimini organize eden vatandaşlar, “Bu topraklarda artık sadece barış, huzur ve kardeşlik olsun istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın çağrısına yürekten destek veriyoruz. Bu bayrak sadece bir kumaş parçası değil; birliğimizin, beraberliğimizin ve bağımsızlığımızın simgesidir” ifadelerini kullandı. Özellikle gençlerin ilgisi dikkat çekerken, bazı lise öğrencileri ve üniversiteliler gönüllü olarak bayrak asma çalışmalarına katıldı.

Yıllarca terörle anılan Hakkari’nin artık huzur, birlik ve bayrak sevgisiyle gündeme gelmesi, şehirde yaşayan birçok insanın duygularına tercüman oldu. “Artık çocuklarımız silah sesi değil, barış şarkıları duysun” diyen vatandaşlar, bu tür sembolik adımların büyük anlam taşıdığını ve Türkiye’nin her köşesinde örnek alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA