HABER49- Hakkari’de etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Çanaklı köyü tünel mevkiinde çığ düştü. Meydana gelen çığ nedeniyle yol ulaşıma kapanırken, bölgede seyir halindeki çok sayıda araç yolda kaldı.

Ardahan’ın Kurtuluşunun 105. Yılında Solo Türk Gösterisi Büyük İlgi Gördü
Ardahan’ın Kurtuluşunun 105. Yılında Solo Türk Gösterisi Büyük İlgi Gördü
İçeriği Görüntüle

Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde yaşanan olayda düşen çığ yolu tamamen kapladı. Kar yağışının aralıksız sürmesi ve hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi, mahsur kalan sürücü ve yolcular için zor anlara neden oldu.

İhbar üzerine Karayolları ekipleri bölgeye sevk edilerek yolun yeniden ulaşıma açılması ve yolda kalan vatandaşlara ulaşılması için çalışma başlattı. Ekiplerin yoğun çabasıyla bölgede temizlik ve güvenlik çalışmaları sürüyor.

Yetkililer, bölgede çığ tehlikesinin devam ettiğini belirterek sürücüleri dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Kaynak: İHA