• Ana Sayfa
  • HAFTANIN KONUĞU: NECMETTİN YOLDAŞ

HAFTANIN KONUĞU: NECMETTİN YOLDAŞ

Bu Haftaki Konuğumuz Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hemşerimiz Necmettin Yoldaş. İlimizin yetiştirdiği bürokratlardan biri olan Necmettin Yoldaş Bilecik ilinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevini başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Bizler de Muş Bürokrat ve Akademisyenler Platformu olarak hemşerimizin başarısıyla gurur duyuyor. Başarılı hemşerimize hem kendisini hem de Muş’un sosyo-ekonomik kalkınması konusunda […]

HAFTANIN KONUĞU: NECMETTİN YOLDAŞ
Davut Bozkurt
Yayınlanma

12:59 - 14 Haziran 2018

Güncelleme

12:59 - 14 Haziran 2018

Okuma Süresi

5 dakika

Bu Haftaki Konuğumuz Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hemşerimiz Necmettin Yoldaş. İlimizin yetiştirdiği bürokratlardan biri olan Necmettin Yoldaş Bilecik ilinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevini başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Bizler de Muş Bürokrat ve Akademisyenler Platformu olarak hemşerimizin başarısıyla gurur duyuyor. Başarılı hemşerimize hem kendisini hem de Muş’un sosyo-ekonomik kalkınması konusunda önerilerini sorduk… buyrun hem beraber başarılı hemşerimizin hayat hikayesini okuyalım…

Necmettin Yoldaş Kimdir?

1978 Yılında Muş İlimizin Malazgirt İlçesinin Çayırdere Köyünde doğdum. İlkokulu Çayırdere ilköğretim Okulunda,  Ortaokulu Bulanık Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda tamamladım. Çocukluğumun geçtiği Malazgirt küçük ama Zengin coğrafyasıyla tarihi olduğu kadar doğal güzellikleriyle de önemli bir yerleşim merkeziydi. İlçe sıcakkanlı insanıyla, tarihi dokusu ve güzel coğrafyasıyla gönlümde her zaman ayrı bir yeri vardır.

Çiftçi çocuğu olmam ve ayrıca Ortaokulda bir öğretmenimin yönlendirmesi ile Liseyi okumak adına Bursa Ziraat Meslek Lisesine girdim, 1997 Yılında mezun olduğum bu okuldan hayata doğru bir adım atmak, toprağa bağlı, çiftçilerimizle diyalog halinde ve insanlarımıza faydalı bir meslek seçmemin kendi açımdan ne kadar doğru bir tercih olduğunu gördüm.

Üniversite ve meslek hayatınızı anlatır mısınız?

1999 yılında Uludağ Üniversitesi  Meslek Yüksek Okulu Seracılık Bölümünü bitirerek Tekniker unvanına, 2005 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Programı Bahçe Bitkileri Bölümünü bitirerek Mühendis unvanına sahip oldum.

Memuriyet hayatına 1998 yılında başlarken aynı zamanda eğitim hayatımı devam ettirdim. 1998-2004 yılları arasında Eskişehir İli Han İlçe Müdürlüğünde, 2004-2006 yılları arasında, Bursa İli Yenişehir İlçe Müdürlüğünde Ziraat Teknisyeni, 2006-2010 yılları arasında Muş İli Malazgirt İlçe Müdürlüğünde 2 yıl Ziraat Mühendisi 2 yıl da İlçe Müdür Vekili olarak görev yaptım.

Bu süreçte üniversiteyi Erzurum’da okuduğum için ayda bir Eskişehir den Erzurum’a gitmem gerekiyordu. Benim için bu oldukça yorucu ve yoğun bir süreçti.

2010 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının açmış olduğu görevde yükselme sınavıyla Erzincan İli Kemah İlçesine İlçe Müdürü unvanı ile atandım. 2010-2012 yılları arasında Kemah İlçe Müdürlüğünde, 2012 yılında Bakanlığın yer değiştirme suretiyle 2012-2018 yılları arasında Pazaryeri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde İlçe Müdürü olarak görevimi yerine getirdim.

27.02.2018 tarihinde ise Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde İl Müdürü olarak atandım ve halen bu görevime devam etmekteyim.

Bu arada şunu belirtmek isterim ki evli ve 3 çocuk babasıyım.

Muş’un sosyo-ekonomik kalkınması konusunda önerileriniz nelerdir?

Bildiğim kadarıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nca (DAKA),  son yıllarda kente önemli yatırımlar gerçekleştiriyor.

Muş’un tarım ve hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum ve Ülkemizin en verimleri topraklarından birine sahip olduğumuzda ayrıca belirtmek isterim. Sulu Tarımın yapılmasının gerektiğine inanıyor, hububat ve yem bitkileri dışında, ilimize uygun meyve sebze çeşitlerini üretilmesinin de önemli olduğunu düşünüyorum. Ürettiğimiz ürünlerin işlenmesi, katma değerinin arttırılması için İlimizde Organize Gıda Bölgelerinin kurulması gerekmektedir.

Muş’ta ‘Alparslan 2 Barajı’ yapılıyor ve böylece 78 bin hektar alan sulanacak. Bu kapsamda biz acaba bu ovada ne üretebiliriz, ne yetiştirmeliyiz, çiftçimizi nasıl eğitmeliyiz, ürün desenimiz ne olmalı? Bütün bu soruların cevabının bulunacağı geniş katılımlı çalıştaylar yapılmalı ve çalışma grupları kurulmalıdır.

Davut Bozkurt’un kurduğu “MUŞBAP” hakkında düşünceniz nedir?

Öncelikle Davut Kardeşime bu girişiminden dolayı teşekkür ediyorum. Çok meşakkatli ve zor bir işi başarmış olup, gönüllük esasıyla yürütülebilecek bir proje olduğu kanaatindeyim.  Ülkemizin dört bir yanında görev yapan bu kadar değerli insanımızı bir platformda buluşturduğu için, başta Davut kardeşim olmak üzere bu platformda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Ayrıca da Tüm Hemşerilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum…