Değerli Hemşerilerimiz, Haber 49’un bize ayırdığı köşemizin bu sayıdaki konuğu, Türkiye İstatistik Kurumu İstanbul Bölge Müdürlüğünde çalışan ve aktif bir genç kardeşimiz Atik Akyol’u tanıyacağız…
Atik Akyol kimdir, kendinizden bahseder misiniz?
Adım Atik Akyol 1987 Yılında Muş’un Merkeze Bağlı Yeşilyurt Mahallesinde 9 Çocuklu Bir Ailenin 8.Ferdi Olarak Dünyaya Gözlerimi açtım.
Babam Devlet Demir Yollarında İşçi Emeklisi annem ise ev hanımıydı. Çocukluk yıllarımdan bahsedersek İlköğretimi Muşun en başarılı okullarından Yüzüncü Yıl Zafer İlköğretim Okulu ve Lise Öğrenimimi ise Muş rekabet kurumu lisesinde tamamladım. 7 Yaşından beri hem okuyup hem çalışmak zorunda kaldım. Ayakkabı boyacılığı, simit satma gibi işler yaparak aileme katkıda bulunmak İçin parkta diğer çocuklar gibi oynamak yerine daha o yaşlarda aile sorumluluğu kavramıyla tanıştım ve çocukluğumu pek yaşamadım diyebilirim. Ama öyle güzel anılarımda oldu ki o günleri özlemle anıyorum.
Eğitim ve çalışma hayatınızdan bahseder misiniz?
2007 Yılında girmiş olduğum üniversite sınavında İnönü Üniversitesi Muhasebe Yönetimi bölümünü kazanmış ve 2007-2010 yılları arasında Doğunun Parisi dediğimiz Malatya’da yeni bir hayata başlamıştım. Burada yaşadığım 3 yıl boyunca bütün ilklerimi üniversite sayesinde yaşama fırsatı buldum. Egüzel 3 yılımı burada çok güzel dostluklar kurarak bitirdim. Ben son sınıftayken ise ailem muşta işsizliğin getirdiği zorunlu göç kervanına istemeden de olsa katılmıştık. Böylelikle okulum bittikten sonra 2010 yılında bende doğup büyüdüğüm memleketime son bir veda edemeden İstanbul’un yolunu tutmuştum hem heyecanlı hem de Büyükşehir’in zorluklarını bildiğimden korkarak yeni hayatım için yola çıkmıştım. İstanbul’u hep o dönem renkli tv ekranlarında taşı toprağı altın Türkiye’nin kalbi dedikleri memleket benimde şimdi hayallerimin merkezi olmuştu. 2 yıl burada çok sorun ve sıkıntılar içerisinde çeşitli sektörlerde deyim yerindeyse eşşek gibi çalışmak zorunda kalmıştım. Ama hiçbir zaman yılmadan usanmadan çalışıp ekmeğ
i mi helalinden kazanıp aile sorumluluğunu üstlenmek beni daha çabuk olgunlaştırmıştı. Bu arada tabi hem çalışıp hem de sınavlara hazırlanıp memur olma hayalimi gerçekleştirmek için uğraş verirken 2012 yılında kısa adı herkes tarafından TÜİK olarak bilinen açılımı Türkiye İstatistik Kurumu olan ülkemizin en önemli kurumları arasında yer alan kurumun açmış olduğu sınavda başarılı olarak hayalime adım adım yaklaşmaya başlamıştım. Ve rabbime sonsuz şükürler olsun bugün itibari ile Türkiye istatistik kurumu İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde 6 yıldır başarılı bir şekilde görevime devam etmekteyim.
Tabi çalışma hayatıma devam ederken bir yandan da eğitimin ve kişisel gelişimin mezarda son bulacağı görüşünü kendime düstur edinerek hem çalışıp hem de Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini ve Sosyoloji Bölümlerini bitirdikten sonra İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde İşletme Yönetimi alanında Tezli Yüksek Lisansımı “İşkoliklik ve işe cezbolma ile işyeri yalnızlığı ve iş yeri stresi ölçekleri arasındaki ilişkileri inceleyerek” tezimi başarılı bir şekilde verip mezun oldum.
Eğitim ve kişisel gelişime verdiğim değerleri halen aktif olarak üyesi olduğum çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları Ve Dernekler aracılığı İle genç nesil kardeşlerimle beraber Sosyal Sorumluluk Projelerinde faydalı olmak için çabalıyoruz.
Muş için neler yapılabilir?
Ülkemizin güzide illerinden ve verimli topraklarının yanı sıra Malazgirt Savaşı, 26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru IV. Romen Diyojen arasında gerçekleşen bir savaştır. Alp Arslan’ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Muharebesi, “Türklere Anadolu’nun kapılarında kesin zafer sağlayan son savaş” olarak bilinir. Savaş sonrası Durum. Malazgirt tarihi ile de ülke tarihimizde çok önemli bir yeri olan memleketimiz maalesef hak ettiği değeri halen bulamamış ve birçok alanda istatistiklerde son sıralarda yer almaktadır. Lakin Muşlu bürokrat ve akademisyenler platformu ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız ve önde gelen siyasi büyüklerimiz sayesinde son yıllarda adından çokça söz ettirmekte ve inşallah yakın zamanda birbirinden değerli projeler ile hak ettiği yerde ve konumda olacağından hiç şüphem yok. Tabi bunu da Davut bozkurt hocamız. Muş Eğitim ve Kültür Vakfı başkanımız ve değerli bürokratlarımızın emeklerine ve çabalarına borçluyuz.
Muşlu Bürokrat ve Akademisyenler Platform
Bu arada Davut hocam ile yaklaşık 6 yıldır tanışmakta ve yaptığı birbirinden değerli projeleri yakından takip etmekteyim. Kendisi gerçekten Muşumuz ve genç nesil adına elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışarak fayda üreten değerli bir akademisyen ve değerli bir insandır. Bu yüzden yaptığı başarılı çalışmalar ve bize bu röportajda yer verdiği için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.