HABER49- Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın “Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu” ve çevre odaklı şehircilik hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen Güneykent Seyir Yolu Projesi’nde çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Ana ulaşım aksı boyunca mahalleyi hilal şeklinde çevreleyecek proje, bölgeye yeni bir sosyal yaşam alanı kazandırmayı amaçlıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, proje alanındaki kafeterya ve sosyal tesis binalarının kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. İnce inşaat ve dış cephe çalışmalarında sona yaklaşılırken yürüyüş yollarının önemli bir kısmı da bitirildi. Çocuk oyun grupları ile açık hava fitness alanlarının zemin kaplama işlemleri tamamlandı.
Peyzaj düzenlemelerinde son aşamaya gelinen alanda, ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları öncesinde bitkisel toprak serimi ve tesviye işlemleri devam ediyor.
Eşsiz şehir manzarasına sahip seyir terasının yanı sıra projede kafeterya, mescit, sosyal tesis, çok amaçlı hizmet binası, bisiklet ve yürüyüş yolları, kameriyeler, dinlenme ve o





