HABER49- Turistik bölgede çıkan tartışma kısa sürede büyüdü, pompalı tüfekle açılan ateş sonucu 3 kişi yaralandı.

Olay, saat 12.30 sıralarında turistlerin yoğun olarak bulunduğu Kaleiçi Selçuk Mahallesi Ömer Reis Çıkmazı’nda meydana geldi. İddiaya göre sokak üzerindeki bir iş yerinin sahibi İbrahim A., işletmesinin cep telefonuyla görüntülendiğini fark etti. Görüntüleri çeken kişinin, yakınlardaki bir kafede bekçilik yaptığı öğrenilen Mehmet Z. C. olduğu belirtildi.

Bingöl’de feci kaza: 3 Yaralı
Bingöl’de feci kaza: 3 Yaralı
İçeriği Görüntüle

İbrahim A.’nın “Neden çekim yapıyorsun?” diyerek tepki göstermesi üzerine taraflar arasında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen gerginliğe çevredeki esnaf müdahale ederek tarafları ayırmaya çalıştı. Ancak tartışmanın ardından Mehmet Z. C.’nin koşarak çalıştığı kafeye gittiği, birkaç dakika sonra ise iş yerinde bulunan pompalı tüfekle geri döndüğü öne sürüldü.

Şüphelinin rastgele ateş açması sonucu iş yeri sahibi İbrahim A. bacağından yaralanırken, kavgayı ayırmaya çalışan Suat Ş. (75) ile Faruk Ç. (65) da vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden saçmalar nedeniyle hafif şekilde yaralandı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı 3 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Saldırının ardından olay yerinden kaçan ve eşkali belirlenen Mehmet Z. C.’nin yakalanması için Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ile Cinayet Büro Amirliği ekipleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İHA