HABER49-Van İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasimiyle Kelime-i Şehadet getiren Podrezova, “Zeynep” ismini aldı.

2021 yılında tatil amacıyla Türkiye’ye gelen Podrezova, ilk kez duyduğu ezan sesinden etkilendi. Tatilin ardından ülkesine dönen Podrezova, internet üzerinden İslamiyet hakkında araştırmalar yapmaya ve Müslümanlarla konuşmaya başladı.

Ramazan ayındaki iftar sofralarından da etkilendiğini anlatan Podrezova, zaman içerisinde İslamiyet’e olan ilgisinin arttığını belirtti. Türkiye’de tanıştığı Vanlı Emrah Genç ile yıllar sonra yeniden iletişim kurmasıyla bu süreç daha da ilerledi.

İslamiyet’e ilgisinin nasıl başladığını anlatan Podrezova, “Tatilin ardından eve döndüm. Türkiye’de Müslüman bir gençle tanışmıştım. Daha sonra bana İslam’dan bahsetmeye başladı. İnternette de İslam’la ilgili videolar karşıma çıkmaya başladı. Ben de araştırmaya başladım. Beni buna neyin yönlendirdiğini bilmiyorum, sanırım Allah bunu bana nasip etti.” dedi.

Erzincan’da kuşburnu marmelata dönüşüyor
Erzincan’da kuşburnu marmelata dönüşüyor
İçeriği Görüntüle

Ramazan ayından da etkilendiğini belirten Podrezova, “Ramazan ayı, ailelerin birlikte toplandığı iftar beni çok etkiledi. Sanki ben de orada olmak istiyormuş gibi hissettim. İş yerimde Müslümanlarla çalışıyordum ve onlara bazı şeyler soruyordum. Daha sonra Türkiye’de tanıştığım gençle yeniden karşılaştık. Bana daha çok anlatmaya başladı ve ben de İslam’ı seçmek istediğimi anladım.” ifadelerini kullandı.

Ailesinin ve arkadaşlarının tepkisinden çekindiği için kararını uzun süre ertelediğini anlatan Podrezova, Ukrayna’ya ailesini ziyarete gittiği sırada yaşanan çatışmaların ise kend

Kaynak: İHA