HABER49-Ovit Tüneli başta olmak üzere birçok dev projenin mimarı olan, Erzurum’a ömrünü adayan Tahsin Bayramoğlu, son yolculuğuna binlerce kişinin katılımıyla uğurlandı. Bayramoğlu, kent hafızasında hizmetleriyle yaşayacak.

Ardahan'da çocuklar kar yağışını futbol ve kar topu oynayarak karşıladı Ardahan'da çocuklar kar yağışını futbol ve kar topu oynayarak karşıladı

Erzurum’a Damgasını Vuran Bir Ömür: Tahsin Bayramoğlu’nun Hizmet Dolu Hayatı

83 yaşında hayatını kaybeden Tahsin Bayramoğlu, sadece Erzurum’un değil, Doğu Anadolu’nun hafızasına kazınmış önemli isimlerinden biriydi. Siyaset ve ticaret dünyasındaki etkin rolüyle tanınan Bayramoğlu, aynı zamanda hayırseverliği ve vizyonerliğiyle de gönüllerde taht kurmuştu. Özellikle Erzurum’un kalkınması için yürüttüğü projelerle tanınan Bayramoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi olarak görev yaptığı dönemde birçok önemli projeye öncülük etti. En büyük hayallerinden biri olan Ovit Tüneli projesi için yıllarca mücadele verdi ve bu hayalin gerçeğe dönüşmesinde kilit isimlerden biri oldu.

Yalnızca Ovit Tüneli değil, Kırık ve Dallı Kavak tünellerinin hayata geçirilmesinde de aktif rol aldı. Bu projelerin tamamlanması için hem yerel hem de merkezi düzeyde yoğun girişimlerde bulundu. Bayramoğlu'nun çabaları sayesinde Erzurum’un ulaşım altyapısında önemli iyileştirmeler sağlanırken, bölge halkı da ekonomik ve sosyal açıdan büyük kazanımlar elde etti. Bunun yanında Kuzgun Barajı’nın inşası ve Daphan Ovası’nın sulamaya açılması gibi tarıma ve bölge iklimine doğrudan etki eden girişimleriyle de tanınıyordu. Bayramoğlu, ardında yalnızca fiziki projeler değil; minnet, takdir ve saygı dolu bir miras bıraktı.

Erzurum Bayramoğlu’nu Son Yolculuğuna Uğurladı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Tahsin Bayramoğlu’nun vefatı, Erzurum’da derin bir üzüntüyle karşılandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkan Vekilliği görevini de sürdüren Bayramoğlu, bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Vefatının ardından şehir genelinde birçok kişi ve kurumdan taziye mesajları gelirken, cenaze töreni ise adeta bir vefa seline dönüştü. Narmanlı Camii’nde kılınan cenaze namazına, Erzurum protokolü ve iş dünyasının önde gelen isimleri başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazeye Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, ETSO Başkanı Saim Özakalın, AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanı Rasim Fırat, Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Av. Faruk Terzioğlu ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş katılım sağladı. Bayramoğlu’nun naaşı, ikindi namazını müteakip Narmanlı Camii’nden kaldırılarak Asri Mezarlık’taki aile kabristanına defnedildi. Katılımcılar, onun Erzurum’a kattığı değeri ve geride bıraktığı izleri anlatarak, duygusal anlar yaşadı.

Kaynak: İHA