HABER49-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kent sakinlerinin sorunlarını birebir dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla başlattığı “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” buluşmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son programda Palandöken ilçesinde halkla bir araya gelen Başkan Sekmen’e, AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Durmuş Kılıç da eşlik etti. Gerçekleşen toplantıda mahalle sakinleri, altyapıdan ulaşıma, çevre düzenlemelerinden sosyal hizmet taleplerine kadar birçok konuyu doğrudan iletme fırsatı buldu.
Toplantının samimi bir atmosferde gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Sekmen, "Millet odaklı bir siyaset anlayışıyla Erzurum’un dört bir yanını karış karış dolaşıyoruz. İstişare bizim yönetim anlayışımızın temelidir. Vatandaşlarımızın görüşleri, projelerimize yön veriyor. Bu güzel şehre hizmet etmek bizim için sadece bir görev değil, aynı zamanda büyük bir onurdur" ifadelerini kullandı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programda, özellikle Palandöken bölgesinde artan nüfusla birlikte ortaya çıkan alt yapı talepleri ön plana çıktı. Başkan Sekmen, taleplerin değerlendirilerek ilgili birimlere iletildiğini ve çözüm için gerekli adımların atılacağını belirtti.
Erzurum’un Geleceği İçin Ortak Akıl Vurgusu: Sekmen’den Hizmette Kararlılık Mesajı
Başkan Mehmet Sekmen’in gerçekleştirdiği ziyaret, yalnızca taleplerin dinlenmesinden ibaret kalmadı; aynı zamanda yerel yönetimle vatandaş arasında güçlü bir bağın kurulmasına da katkı sağladı. Palandöken’deki toplantıya katılan vatandaşlar, başkanla doğrudan temas kurabilmenin memnuniyetini dile getirerek, çözüm sürecine dahil edilmenin önemine vurgu yaptı. Başkan Sekmen ise yaptığı konuşmada, “Erzurum’un her karış toprağına hizmet götürmek boynumuzun borcudur. Vatandaşımızın derdi bizim derdimizdir. Bu yüzden sahadayız, bu yüzden birlikteyiz” dedi.
Sosyal belediyecilik anlayışının gereği olarak düzenli aralıklarla devam eden bu buluşmaların, şeffaf ve katılımcı yönetim modeli açısından büyük önem taşıdığı ifade ediliyor. Sekmen, toplantı sonunda birlik ve beraberlik mesajı da vererek, Erzurum’un daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için tüm kadrolarıyla özveriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Vatandaşların talep ve önerilerinin ışığında yeni projeler üretmeye devam edeceklerini ifade eden Sekmen, sorunların yerinde tespiti ve çözümünün daha hızlı sağlanması için bu tarz buluşmaların artırılarak süreceğini de kaydetti.