Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu 

Erzurum’da jandarma ekiplerince kaçak göçmenlere yönelik operasyon düzenlendi. 

Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu 
İHA
Yayınlanma

20:25 - 16 Ocak 2025

Güncelleme

20:25 - 16 Ocak 2025

Okuma Süresi

1 dakika

HABER49-Erzurum İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Şube Müdürlüğü koordinesinde Köprüköy ve Pasinler İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan saha ve analiz çalışmaları neticesinde; Köprüköy ve Pasinler ilçesinde toplam 9 organizatör, 11 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı.

Yakalanan düzensiz göçmenler idari işlemlerin tamamlanmasını müteakip Aşkale Geri Gönderme Merkezine gönderilirken 9 organizatör hakkında ise göçmen kaçakçılığı suçundan işlem yapılarak adli makamlara sevk edildi.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadeleye ilgili mevzuatların verdiği görev, yetki ve sorumluluklar çerçevesinde azim ve kararlılıkla devam edileceği belirtildi.