HABER49-Erzurum’un Palandöken ilçesinde bir evde ocakta unutulan yemek yoğun dumana neden oldu, apartman sakinleri kısa süreli yangın paniği yaşadı. İtfaiye ekipleri olayın yanlış alarm olduğunu belirledi.
Apartman sakinleri yoğun dumanla büyük korku yaşadı
Erzurum’un Palandöken ilçesinde meydana gelen olayda bir apartman, kısa süreli yangın paniğine sahne oldu. İddiaya göre, bir vatandaşın mutfakta ocağın üzerinde unuttuğu yemek, evin içine ve apartman koridorlarına yayılan yoğun dumana neden oldu. Apartman sakinleri, dumanı fark ettikleri anda paniğe kapılarak hızla durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, herhangi bir yangın ihtimaline karşı tüm güvenlik önlemlerini alarak daireye giriş yaptı. Bölgedeki vatandaşlar ise apartman önünde tedirgin bir şekilde gelişmeleri takip etti. Olay, kısa süreli korku ve paniğe yol açarken, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde herhangi bir can kaybı ya da maddi zarar yaşanmadı.
İtfaiye ekipleri inceleme yaptı, yangın çıkmadığı belirlendi
İtfaiye ekipleri olay yerine ulaştıktan sonra, apartman dairesinde kapsamlı bir inceleme gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde herhangi bir yangın izine rastlanmadı. Dumanın kaynağının ise ocakta unutulan yemek olduğu tespit edildi. Kısa süreli panik yaşatan olay, yanlış alarm olarak kayıtlara geçti. İtfaiye görevlileri, vatandaşlara bu tür olayların ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek, mutfakta yemek pişirirken ocağın başından ayrılmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Apartman sakinleri ise derin bir nefes alırken, olayın büyümeden sonuçlanmış olmasından dolayı itfaiye ekiplerine teşekkür etti.