HABER49-1973 yılında Maarif Koleji adıyla kurulan ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk Maarif Koleji olma özelliğini taşıyan okul, 1975-76 eğitim-öğretim döneminde Erzurum Anadolu Lisesi adını aldı. Yarım asırlık eğitim serüveni boyunca bölgeden ve Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce başarılı öğrenciye eğitim imkânı sunan EAL, 1980 yılında ilk mezunlarını verdikten sonra, bugün 45. dönem mezunlarını gururla uğurladı.
Bu güçlü geçmişin ve köklü geleneğin izinde kurulan Erzurum Anadolu Lisesi Mezunları Derneği, mezunlar arasındaki sosyal, kültürel ve akademik bağları güçlendirmek amacıyla 2024 yılında resmi olarak faaliyete geçti. Dernek, yalnızca Erzurum’da değil, Türkiye’nin farklı illerinde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan mezunları aynı çatı altında toplamayı hedefliyor. Geçmiş yıllarda yapılan küçük çaplı buluşmalar, bu yıl ilk kez dernek çatısı altında 1. Geleneksel Mezunlar Şenliği olarak düzenlenerek büyük bir organizasyonla taçlandırıldı.
300 MEZUN BİR ARADA: ŞENLİKTE HEM HASRET GİDERİLDİ HEM VEFA GÖSTERİLDİ
Geçtiğimiz günlerde Erzurum Anadolu Lisesi’nin bahçesinde gerçekleşen 1. Geleneksel Mezunlar Şenliği, 1980 yılından 2025 yılına kadar okulumuzun her döneminden yaklaşık 300 mezunun katılımıyla gerçekleştirildi. Yıllar sonra aynı sıralardan mezun olmuş, ülkenin dört bir yanında ve yurtdışında önemli görevlerde bulunan mezunlar, hasret giderme ve eski anıları tazeleme fırsatı buldu. Türkiye’den ve Avrupa’dan, hatta Amerika’dan gelen mezunların katılımıyla renklenen organizasyonda; samimi sohbetler, anı paylaşımları ve okul hatıralarının canlandırıldığı özel anlar yaşandı.
EAL Mezunları Derneği Başkanı Alparslan Dumlu, düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bu buluşmanın sadece bir mezunlar toplantısı değil, aynı zamanda eğitim kurumlarına ve şehre vefa borcunu ödemenin bir simgesi olduğunu vurguladı. Dumlu, dernek olarak başta mezunlar arasında iletişimi güçlendirmeyi, ardından da öğrencilere ve okula sosyal, kültürel ve eğitimsel katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Şenliğe katılanlar ise bu anlamlı organizasyonun geleneksel hale getirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, gelecek yıl daha geniş katılımla buluşma temennisinde bulundu.
Alparslan Dumlu, yaptığı açıklamada Erzurum Anadolu Lisesi Mezunları Derneği’nin yalnızca sosyal etkinliklerle değil, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunan projelerle de faaliyetlerini sürdüreceğini duyurdu. Dernek, kuruluşunun üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen, okulumuzda eğitim gören 43 öğrenciye burs desteği sağladı. Dumlu, en büyük hedeflerinin bu sayıyı her yıl daha da artırmak olduğunu ve üniversite eğitimleri boyunca da öğrencilere destek sağlamayı planladıklarını açıkladı.
Şenliğe katılan mezunlar arasında siyasetçilerden akademisyenlere, doktorlardan mühendis ve iş insanlarına kadar birçok isim yer aldı. Törende, okulda görev yapmış emekli öğretmenler de unutulmayarak davet edildi ve kendilerine plaket takdim edildi. Mezunlar, dernek çatısı altında daha geniş çaplı sosyal, kültürel ve bilimsel projeler üretme kararı alarak, eğitim camiasına ve Erzurum’a kalıcı katkılar sunmayı hedeflediklerini belirtti. Etkinliğin ardından mezunlar, okulun bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirerek, seneye tekrar buluşmak üzere vedalaştı.