HABER49- Baroya uzun yıllar hizmet vermiş eski başkanlar ve birçok stajyer avukatın da yer aldığı programda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Hukukun üstünlüğü, adaletin tesisi ve avukatlık mesleğinin kutsallığına vurgu yapılan gecede, meslek dayanışması ön plana çıktı.

Elazığ’da 6 bin yıllık kutsal ocaklar gün yüzüne çıkarıldı: restorasyon tamamlandı Elazığ’da 6 bin yıllık kutsal ocaklar gün yüzüne çıkarıldı: restorasyon tamamlandı

A W437579 01

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Erzurum Barosu Başkanı Av. Mesut Öner, avukatlık mesleğinin sadece bir kariyer değil, aynı zamanda bir sorumluluk ve yaşam biçimi olduğunu ifade etti. “Bizler sadece dava takip etmiyoruz, aynı zamanda halkın sesi, hak arayanların yoldaşı oluyoruz,” diyen Öner, mesleğin karşı karşıya kaldığı ekonomik ve sosyal zorluklara da dikkat çekti. Avukatların yaşadığı itibarsızlaştırma ve güvenlik problemlerine rağmen, hukukun temel taşlarını dimdik ayakta tuttuklarını söyleyen Öner, genç meslektaşlara da idealist duruşlarını bozmamaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

HUKUKUN TEMEL TAŞI AVUKATLAR: TOPLUMUN VİCDANI OLARAK GÖREV YAPIYORLAR

Gala gecesinde konuşan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, avukatların adaletin sağlanmasında üstlendikleri rolün hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, hukukun üstünlüğünün tesisi için avukatlık mesleğine duyulan saygının artması gerektiğini belirtti. Aydemir, "Avukatlar, sadece bireylerin değil, toplumun da adalete erişimini sağlayan birer köprüdür. Herkes için adalet ilkesi doğrultusunda çalışmak, biz hukukçuların asli görevidir" ifadelerini kullandı. Özellikle adil yargılanma hakkının teminat altına alınabilmesi için savunmanın, yani avukatların güçlü olması gerektiğinin altını çizen Başsavcı, avukatların toplum nezdindeki itibarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Programın ilerleyen bölümünde Baro Başkanı Av. Mesut Öner, Erzurum Barosu'na yıllar boyunca emek vermiş ve görev almış önceki dönem başkanlara plaket takdim ederek katkılarından dolayı teşekkür etti. Eski başkanlardan Av. Faruk Terzioğlu, Av. Sadullah Kara, Av. Naci Turan ve Av. Talat Göğebakan’a verilen bu anlamlı ödüller, geçmişle gelecek arasında kurulan mesleki köprünün bir sembolü niteliğindeydi.

Kaynak: İHA