HABER49-Erzincan kent merkezinde aralıklarla yağmur görülürken, yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini gösterdi. Özellikle Çayırlı, Otlukbeli ve Refahiye ilçelerinin yüksek rakımlı bölgelerinde etkili olan yağışla birlikte kış manzaraları ortaya çıktı.

Hava sıcaklıklarının belirgin şekilde düşmesiyle köylerde kış hazırlıkları da kasım ayının ilk günlerinde hız kazandı.

Şenol Arslan: “Pusula rengimiz yeşil, hedefimiz güçlü bir ticaret borsası”
Şenol Arslan: “Pusula rengimiz yeşil, hedefimiz güçlü bir ticaret borsası”
İçeriği Görüntüle

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Öğle saatlerinde sağanak yağışın etkili olacağı, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis beklendiği belirtilirken, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. Rüzgârın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Öte yandan Erzincan’da en düşük hava sıcaklığı Ergan Dağı’nda eksi 1, Otlukbeli ilçesinde ise 0 derece olarak ölçüldü.

Kaynak: İHA