HABER49-Erzincan’da panelvan ile otomobilin çarpışması sonucu DENEYAP Teknoloji Atölyesi öğrencisi Emre Kazan yaşamını yitirdi. 4’ü çocuk olmak üzere 9 kişi yaralandı. Kazada ölen Emre’nin Tapu ve Kadastro personeli Önder Kazan’ın oğlu olduğu öğrenildi.
Erzincan-Sivas Yolunda Feci Çarpışma: 12 Yaşındaki Emre Kazan Yaşamını Yitirdi
Erzincan’ın Refahiye ilçesi, 12 Temmuz sabahı yaşanan trajik bir trafik kazasıyla sarsıldı. Erzincan-Sivas karayolu üzerindeki Köroğlu mevkiinde meydana gelen kazada, iki aracın çarpışması sonucu DENEYAP Teknoloji Atölyesi öğrencisi Emre Kazan (12) hayatını kaybetti. Kazada 4’ü çocuk olmak üzere toplam 9 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan araçlardan biri 48 KD 107 plakalı panelvandı ve Kemal D. (62) tarafından kullanılıyordu. Diğer araç ise 24 BA 487 plakalı otomobildi ve sürücüsü Önder K. (44) olarak belirlendi.
Kaza sonrası olay yerine hızla sevk edilen sağlık ve güvenlik ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirdi. Ne yazık ki, otomobilde bulunan Emre Kazan’ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralılar arasında sürücülerle birlikte S.D. (60), A.Y. (39), M.D.Y. (7), S.Y. (4), B.Y. (10), B.K. (36) ve M.K. (10) yer aldı. Yaralılar, ambulanslarla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yetkililer, kazanın nedenine ilişkin geniş çaplı bir inceleme başlattı.
Kazada yaşamını yitiren Emre Kazan’ın, Erzincan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü personeli olan Önder Kazan’ın oğlu olduğu öğrenildi. Genç yaşta yaşamını yitiren Emre’nin vefatı, ailesi ve çevresinde derin bir üzüntüye yol açtı. Emre Kazan’ın cenazesi, Erzincan’ın Yoğurtlu Mahallesi’nde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Olay, hem Erzincan’da hem de Emre’nin eğitim aldığı DENEYAP Teknoloji Atölyesi camiasında büyük bir yankı uyandırdı. DENEYAP öğrencilerinin teknolojik gelişmelere katkı sağlamak üzere yetiştirildiği bu projede yer alan Emre’nin kaybı, sadece bir trafik kazasının değil, aynı zamanda büyük bir potansiyelin de yitirilmesi anlamına geliyor.
Kazanın meydana geldiği Erzincan-Sivas karayolu, zaman zaman yoğun trafik ve kontrolsüz sürüşler nedeniyle benzer olaylara sahne olabiliyor. Uzmanlar, özellikle yaz aylarında artan trafik yoğunluğu nedeniyle sürücülerin daha dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Trafik kazalarının önlenmesi için denetimlerin artırılması ve sürücü farkındalığının yükseltilmesi gerektiği bir kez daha gözler önüne serildi. Öte yandan, DENEYAP gibi geleceğe yatırım yapan projelerde yer alan çocukların güvenliğinin sağlanması için eğitim dışındaki alanlarda da daha kapsamlı koruma önlemlerinin alınması gerektiği gündeme geldi.