HABER49-Küçükbaş hayvancılıkla uğraşan Gültekin Sert, her zaman hayvanlarını otlattığı bölgede 11 keçisinin kayalıklarda sıkıştığını fark etti. Sert, keçilerin sürüye geri döneceğini düşünerek müdahale etmeye çalışsa da, hayvanların ulaşımının imkânsız olduğu noktalarda mahsur kaldığını görünce durumu yetkililere bildirdi. Olayın akşam saatlerinde meydana gelmesi nedeniyle, kurtarma operasyonu hava karardığı için ertesi güne planlandı.
Ertesi sabah, AFAD, JAK ve Çağlayan Jandarma Komutanlığı ekipleri, zorlu arazi koşullarına rağmen yaklaşık 3 saat süren bir operasyon başlattı. Kayalık ve dik yamaçlarda mahsur kalan hayvanlara ulaşmak için ekipler özel ekipman ve güvenlik önlemleri kullanarak titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Her bir keçi tek tek güvenli şekilde indirildi ve sürüye tekrar katılmaları sağlandı. Operasyon, sadece teknik bir başarı değil, aynı zamanda ekipler arası koordinasyon ve hızlı müdahalenin önemini de gösterdi.
Mahsur kalan keçilerin kurtarılmasıyla büyük sevinç yaşayan Gültekin Sert, ekiplerin özverili çalışmasına teşekkür etti. Sert, “Hayvanlarımı kaybedeceğimi düşünmüştüm. Emeği geçen tüm ekiplere minnettarım. Bu operasyon sayesinde hem hayvanlarım hem de bizler büyük bir rahatlama yaşadık” ifadelerini kullandı. Operasyon, Erzincan’da hayvan kurtarma çalışmalarında örnek bir başarı olarak kayıtlara geçti ve küçükbaş hayvancılık yapan vatandaşlar için moral kaynağı oldu.




