HABER49- Erzincan’ın Kemah ilçesinde doğayı koruma amacıyla yapılan ortak denetimlerde kaçak avcılık yaptığı tespit edilen iki kişiye toplam 970 bin 827 TL idari para cezası kesildi. Yahşiler Köyü yakınlarında Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile kolluk kuvvetlerinin durdurduğu araçta vurulmuş bir yaban keçisi ile ikisi yivli toplam üç tüfek ele geçirildi.

Van’da hemzemin geçitte sinyalizasyon arızası sürücülere zor anlar yaşattı
Van’da hemzemin geçitte sinyalizasyon arızası sürücülere zor anlar yaşattı
İçeriği Görüntüle

Nesli tehlike altında olan ve avlanması yasaklanan dağ keçisini vurdukları belirlenen şüphelilerin silahlarına el konulurken, bölgede yaban hayatını korumaya yönelik sıkı denetimlerin aralıksız sürdüğü vurgulandı.

Yetkililer, kaçak avcılığa karşı cezaların artarak uygulanacağını ve doğal hayatın korunmasının öncelikli hedef olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA