HABER49- Erzincan’da Haziran ve Temmuz aylarına ait asayiş raporu açıklandı. Terör, uyuşturucu, trafik ve düzensiz göçle mücadelede yürütülen çalışmaların verileri paylaşıldı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Veysel Yanık ve İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba’nın katılımıyla Haziran ve Temmuz aylarına ait asayiş bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda terör, uyuşturucu, trafik ve düzensiz göçle mücadeleye ilişkin veriler paylaşıldı.

2025’in Haziran ve Temmuz aylarında terör örgütlerine yönelik 20 operasyon düzenlendi, 20 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Kişilere karşı işlenen 10 önemli suçta, 2024’te 457 olan olay sayısı 2025’te 470 oldu. Mal varlığına karşı işlenen 9 önemli suçta ise olay sayısı 58’den 47’ye düştü. Bu dönemde otodan hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, motosiklet ve oto hırsızlığı ile gasp olayı yaşanmadı.

Malatya’da kaçak hafriyatla mücadele seferberliği başlatıldı
Malatya’da kaçak hafriyatla mücadele seferberliği başlatıldı
İçeriği Görüntüle

SUÇ VE UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

Haziran ve Temmuz aylarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 118 kişi yakalandı. Ruhsatsız silah operasyonlarında 9 tabanca, 5 kurusıkı tabanca ve 2 av tüfeği ele geçirildi. Uyuşturucu İmal ve Ticareti kapsamında 9 operasyon yapıldı, 14 kişi hakkında işlem uygulandı. 39 olayda 55 kişi gözaltına alınırken, toplam 9 kilo 233 gram uyuşturucu madde ve 983 kök kenevir ele geçirildi.

TRAFİK VE GÖÇ DENETİMLERİ

Siber devriyelerde 149 kişi ve hesap hakkında işlem yapıldı. Trafikte 135.923 araç denetlendi, 16.211’ine işlem uygulandı. 584 ticari taksi ve 75 okul servisi denetlendi. Düzensiz göçle mücadelede 9 operasyon yapıldı, 2 organizatör tutuklandı, 8 araca el konuldu. Mobil göç noktasında 486 kişiye kimlik kontrolü yapıldı, 2 düzensiz göçmen tespit edildi.

ORMAN YANGINLARI TEDBİRLERİ

Artan sıcaklık ve ihmaller nedeniyle alınan orman yangını tedbirleri hatırlatıldı. Anız ve kırsalda ateş yakılmaması, izmaritlerin söndürülmeden atılmaması uyarısında bulunuldu.

Kaynak: İHA