HABER49-Erzincan’da bir grup gönüllü genç, down sendromlu kardeşler Sümeyra ve Ahmet Demir’in doğum gününü kutlamak için bir araya geldi. Üniversite öğrencilerinin de yer aldığı ekip, kardeşlerin evine giderek özel bir doğum günü konsepti hazırladı. Renkli balonlar, süslemeler, doğum günü pastası ve hediyelerle donatılan evde, Sümeyra ve Ahmet’e unutamayacakları bir gün yaşatıldı.
Hazırlıkların ardından sürpriz doğum günü partisiyle karşılaşan kardeşlerin mutluluğu yüzlerinden okundu. Doğum günü pastasındaki mumları üflerken heyecanlarını gizleyemeyen Sümeyra ve Ahmet, duygusal anlar yaşadı. Sümeyra yaptığı konuşmada, “Doğum günümü kutlayan bütün abilerime ve ablalarıma çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Ben de ileride Kur’an hocası olmak istiyorum, imam hatipte okumayı çok arzuluyorum,” ifadelerini kullandı.
Gönüllüler, hazırladıkları hediyelerde Sümeyra’nın en büyük arzusu olan umre ziyaretinden ilham aldı. Kutlamanın her detayı, sevgi ve samimiyetle planlandı.
“Kabe’ye Gitme Hayalini Duyunca Temamızı Ona Göre Belirledik”
Etkinliğe öncülük eden gönüllülerden Ayşe Seçkin Kevser, doğum günü hazırlık sürecini anlattı. Kevser, “Sümeyra’nın doğum gününü öğrenir öğrenmez harekete geçtik. Kabe’ye gitme hayalini duyunca hediyelerimizi bu temada hazırladık. İnşallah bir gün birlikte orada olmayı da nasip eder,” dedi.
Kutlama sırasında duygusal anlar yaşayan baba Sebahattin Demir ise, “Canım kızım Sümeyra’nın doğum gününü kutlayan gençlerden Allah razı olsun. Kızımın en büyük isteği umreye gitmek, inşallah bu dileği de gerçekleşir,” ifadelerini kullandı.
Doğum günü etkinliği boyunca kardeşlerle yakından ilgilenen gönüllü öğrenciler, hem şarkılar söyledi hem de onlarla oyunlar oynadı. Sümeyra ve Ahmet’in yüzlerindeki tebessüm, günün en anlamlı anlarından biri olarak hafızalara kazındı. Etkinlik sonunda gençler, kardeşlerle hatıra fotoğrafı çektirerek bu özel günü ölümsüzleştirdi.




