HABER49-Erzincan’da Kurban Bayramı sabahı camilere akın eden vatandaşlar, Terzibaba Camii’nde kılınan bayram namazının ardından birbirleriyle bayramlaştı. Vali Aydoğdu ve protokol üyeleri de halkla birlikte bayram coşkusunu paylaştı.

Kurban Bayramı’nın manevi atmosferi Erzincan’da sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hissedildi. Gün doğmadan camilere yönelen yüzlerce vatandaş, Kurban Bayramı namazını eda etmek için ibadethaneleri doldurdu. 05.29’da kılınan bayram namazı öncesi Erzincan’daki tüm camilerde yoğunluk yaşanırken, en büyük kalabalıklardan biri Terzibaba Camii’nde gözlendi. Vatandaşlar, ellerinde seccadeleriyle camilere akın ederken, kadınlar ve çocuklar da bayram sabahında cemaatle birlikte olmanın huzurunu yaşadı.

Erzurum’da bağımlılıkla mücadelede yeni dönem: Kamu kurumlarında sigara bırakma kampanyası başlatılıyor
Erzurum’da bağımlılıkla mücadelede yeni dönem: Kamu kurumlarında sigara bırakma kampanyası başlatılıyor
İçeriği Görüntüle

Terzibaba Camii, bu yıl da protokolün yoğun katılımına sahne oldu. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başta olmak üzere AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral İsmail Yayan ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent de bayram namazında hazır bulundu. Katılımın yoğun olduğu sabah namazının ardından, cami avlularında bayramlaşma başladı. Vatandaşlar birbirlerine sarılarak hem bayramlaştı hem de iyi dileklerde bulundu. Dualar eşliğinde başlayan bu özel gün, manevi coşkunun en üst seviyeye çıktığı anlara sahne oldu.

Protokolden Birlik ve Beraberlik Vurgusu: "Aziz Milletimizin Bayramını Kutluyorum"

Bayram namazının ardından cami avlusunda toplanan vatandaşlar, hem bayramlaşmanın sevincini yaşadı hem de devlet protokolünün sıcak ilgisiyle moral buldu. Vali Hamza Aydoğdu, vatandaşlarla tek tek bayramlaşarak samimi sohbetler gerçekleştirdi. Kısa bir konuşma yapan Vali Aydoğdu, “Bayram namazımızı eda edip hemşehrilerimizle bayramlaştık. Bütün İslam âleminin ve aziz milletimizin bayramını en içten duygularımla tebrik eder, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını niyaz ederim” sözleriyle bayramın anlam ve önemine vurgu yaptı.

Belediye Başkanı Bekir Aksun, milletvekili Süleyman Karaman ve diğer protokol üyeleri de halkla iç içe olarak bayramlaşmaya katıldı. Bayram namazının ardından cami avlusunda başlayan bu toplu kutlama, Erzincan halkının dini ve kültürel değerlerine ne denli bağlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle çocukların bayram coşkusu ve ailelerin topluca ibadet etme heyecanı dikkatlerden kaçmadı. Cami çıkışında vatandaşlara ikram edilen lokum ve şekerlerle, bayram sabahı tatlı bir huzurla taçlandı. Kent genelinde gün boyunca bayramlaşma ziyaretleri ve kurban ibadetleriyle manevi atmosferin güçlü şekilde hissedileceği belirtildi.


Kaynak: İHA