HABER49- Elazığ Bilal-i Habeş Cami Kur'an Kursu’nda öğrenciler arasında “Teknolojinin Faydaları ve Zararları” temalı münazara etkinliği gerçekleştirildi. Geleceğin bilinçli nesillerini yetiştirmek amacıyla organize edilen bu etkinlik, öğrencilerin teknoloji üzerine kendi görüşlerini ifade etmelerine olanak tanıdı. Münazara boyunca, gençler teknolojinin hayatımıza kattığı yenilikler ve beraberinde getirdiği olumsuzluklar hakkında detaylı tartışmalar yaptı.
Münazara etkinliği, İl Müftü Yardımcısı Tayyip Tüz, emekli din görevlisi Yaşar Hakan ve cami din görevlilerinin katılımıyla gerçekleşti. İl Müftü Yardımcısı Tayyip Tüz, teknolojinin sunduğu fırsatların yanı sıra beraberinde taşıdığı risklere de dikkat çekerek, dijital dünyanın karmaşık yapısını öğrencilerle paylaştı. Tüz, “İyilik ve kötülüğün mücadelesi tarih boyunca sürmüştür; teknoloji de bu mücadelenin bir parçasıdır. Kötü niyetli kişiler teknolojiyi olumsuz amaçlar için kullanabilirken, iyi niyetliler onu faydalı işler için değerlendirebilir” ifadelerini kullandı. Bu tür münazara ve bilgi yarışması etkinliklerinin camilerde yaygınlaşmasını dileyen Tüz, öğrencilerin hem dini hem de çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmasının önemini vurguladı.
Bilal-i Habeş Cami Kur'an Kursu’nda düzenlenen münazara, yaz kursu kapsamında 7 hafta süren dolu dolu programlar arasında yer aldı. Öğrenciler, sadece Kur’an-ı Kerim ve hadis bilgisiyle değil, aynı zamanda çağdaş konulara dair bilinç ve eleştirel düşünme yetenekleriyle de donatılmaları hedefleniyor. Bu etkinlikler sayesinde gençler, teknolojiyi daha bilinçli kullanma ve analiz etme becerisi kazanıyorlar.