HABER49-Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan araç, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine teslim edildi. Mobil araçla dezavantajlı ve kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara yerinde muayene, ağız ve diş sağlığı taraması ile temel diş tedavileri yapılacak.
Mobil hizmet sayesinde ağız ve diş sağlığı hizmetlerine erişimin artırılması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Sağlık Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gidecek
Kamu ve özel sektör iş birliğiyle yeniden dizayn edilen araç, farklı bölgelerde vatandaşlara ulaşacak. Çalışmalarla özellikle sağlık hizmetlerine erişimde güçlük yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarının yerinde karşılanması amaçlanıyor.
Mobil Ağız ve Diş Sağlığı Aracı için düzenlenen teslim törenine İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Gecekuşu, sağlık yöneticileri, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Oğuz Poyraz ile hastane ve sağlık çalışanları katıldı.





