HABER49-Elazığ-Bingöl karayolunda meydana gelen korkunç kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise ağır yaralandı. Yetkililer, kazayla ilgili inceleme başlattı.

Elazığ-Bingöl karayolunda sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazası, hem karayolunda uzun süreli trafik aksaklıklarına yol açtı hem de bir aileyi yasa boğdu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, hızla ilerleyen bir tırın karşı şeritten gelen otomobille çarpışması sonucu korkunç bir kaza meydana geldi. Kazanın şiddetiyle otomobil adeta demir yığınına dönerken, tır ise kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Olayın hemen ardından çevredekilerin ihbarıyla bölgeye 112 acil sağlık ekipleri ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Kazada, otomobilde bulunan bir kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiği tespit edilirken, ağır yaralanan iki kişi ise yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından karayolu trafiğe kapatılarak kontrollü bir şekilde tek şeritten akış sağlandı. Kazanın neden meydana geldiği ve araç sürücülerinin kusurları olup olmadığı yönünde detaylı bir soruşturma başlatıldı.

Iğdır Aralık’ta Yürekleri Burkan Olay: İki Yengeyi Evlerinde Katletti
Iğdır Aralık’ta Yürekleri Burkan Olay: İki Yengeyi Evlerinde Katletti
İçeriği Görüntüle

Kaza Bölgesinde Güvenlik Önlemleri ve Kurtarma Çalışmaları

Kaza haberinin yayılmasıyla birlikte Elazığ-Bingöl karayolu kısa süre içinde yoğun bir araç trafiğiyle karşı karşıya kaldı. Kazanın ardından güvenlik güçleri, hem meraklı vatandaşların yaklaşmasını engellemek hem de ikinci bir kazanın yaşanmaması için bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kaza alanını güvenlik şeridiyle kapatarak trafiği alternatif güzergahlara yönlendirdi. Sağlık ekipleri ise hurdaya dönen araç içerisinden ağır yaralıları dikkatlice çıkararak, hızlı bir şekilde ambulanslarla Elazığ’daki hastanelere sevk etti. Kazanın tam olarak nasıl meydana geldiği, sürücülerin alkollü ya da yorgun olup olmadığı gibi tüm detaylar, jandarma ekiplerinin kaza yeri inceleme çalışmalarıyla netlik kazanacak. Bölgede bulunan vatandaşlar, kazanın ardından uzun süre yaşanan panik ve korku dolu anları anlatarak, kazanın ne kadar şiddetli olduğunu gözler önüne serdi.

Kaza Yerindeki İlk Müdahale ve Trafik Yoğunluğu

Olay yerine hızla ulaşan sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaparken, yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Yaralılar, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle bölgede uzun araç kuyrukları oluştu ve trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Sürücüler, yetkililerden alternatif yol önerileri alarak ilerleyebildi. Jandarma ekipleri ise hem yol güvenliğini sağlamak hem de kazanın sebebini netleştirmek için titiz bir çalışma yürüttü. Görgü tanıkları, kazanın aniden yaşandığını, otomobilin savrulması ve tırın şarampole uçmasının herkesi dehşete düşürdüğünü dile getirdi. Kazanın ardından araçların yoldan kaldırılması ve yolun yeniden trafiğe açılması için bölgeye çekici ve vinçler sevk edildi. Elazığ Valiliği yetkilileri ise sürücülere dikkatli olmaları çağrısı yaparak, özellikle bu bölgede hız sınırına uyulmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak: İHA