HABER49-Eğitim Sen Muş Şubesi Yürütme Kurulu, son dönemde İsrail'in Filistin'deki sağlık emekçilerine yönelik katliamını güçlü bir şekilde kınadığını belirtti. Şubeden yapılan açıklamada, sağlık çalışanlarının görev başındayken hedef alınmasının uluslararası hukuk ve insan haklarına yapılan bir ihlal olduğu ifade edildi.

Korkut Belediye Başkanı Arık’a ‘Yılın En Başarılı Belediye Başkanı’ ödülü Korkut Belediye Başkanı Arık’a ‘Yılın En Başarılı Belediye Başkanı’ ödülü

"SAĞLIK EMEKÇİLERİNE YÖNELİK SALDIRILAR, TOPYEKÛN BİR SALDIRIDIR"

Eğitim Sen Muş Şubesi, uluslararası kamuoyuna, Birleşmiş Milletler’e, Dünya Sağlık Örgütü’ne ve tüm insan hakları kurumlarına acilen harekete geçme çağrısında bulunarak,  "İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü saldırılar bir kez daha insanlığın en temel değerlerini hedef almıştır. Son olarak, görev başındaki 15 sağlık çalışanının katledilmesi, uluslararası hukukun, insan haklarının ve vicdanın açıkça ayaklar altına alındığını göstermektedir. Sağlık emekçileri, çatışmaların ve savaşların en zor koşullarında bile yaşamı savunan, insanlık onurunu ayakta tutan meslek grubudur. Onlara yönelik her saldırı, sadece bireysel bir cinayet değil; yaşam hakkına, vicdana ve insanlığa yönelik topyekûn bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

"SAVAŞ SUÇU VE İNSANLIK SUÇU: İSRAİL’İN YAPTIKLARI"

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"İsrail’in, savaş hukukunu hiçe sayarak ambulansları, hastaneleri ve sağlık personelini hedef alması, doğrudan bir savaş suçu ve insanlık suçudur. Eğitim Sen Muş Şubesi olarak, bu vahşeti en güçlü şekilde kınıyor; uluslararası kamuoyunu, Birleşmiş Milletler’i, Dünya Sağlık Örgütü’nü ve tüm insan hakları kurumlarını acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Filistin halkının yaşadığı bu vahşet karşısında sessiz kalmak, suça ortak olmaktır. Bizler sağlık emekçilerinin, çocukların, sivillerin ve ezilen tüm halkların yanındayız. İsrail'in işlediği suçların hesabı uluslararası hukuk önünde mutlaka sorulmalıdır."

Muhabir: MUHAMMET BUĞRA HAS