HABER49- Hakkari’nin saklı cenneti Kaval Şelalesi, piknikçilerin geride bıraktığı çöpler nedeniyle tepkilerin odağı oldu. Doğaseverler, bölgedeki çevre kirliliğine müdahale ederek 13 torba çöp topladı.

Iğdır’da Cami Bahçesinde Şok Olay: Kavgayı Ayırmak İsteyen İmam Yumruklandı
Iğdır’da Cami Bahçesinde Şok Olay: Kavgayı Ayırmak İsteyen İmam Yumruklandı
İçeriği Görüntüle

Kato Dağı eteklerinde yer alan Kaval Şelalesi, yeşilin bin bir tonunu barındırıyor. Ancak son dönemde ziyaretçi sayısındaki artış, şelaleyi çevre kirliliğiyle gündeme taşıdı. Ambalaj atıkları, çöp poşetleri ve benzeri çöpler, bölgenin doğal güzelliğine gölge düşürüyor.

Yüksekova Adventures Dağcılık Spor Kulübü üyeleri, bölgede artan kirliliğe dikkat çekerek çöpleri topladı. Kulüp kurucu üyesi İslam Gürdal, “Piknikçiler alanı çöp yığınına çevirdi. Bunun önlemini şimdiden almalıyız. Buraya gelecekseniz doğaya uygun davranın ya da hiç gelmeyin. Eğlenmek bizim de hakkımız, ancak eğlence saatimizi sizin çöplerinizi toplamakla harcamak zorunda kalıyoruz” dedi.

Kulüp Başkanı İhsan Atay ise, “Burada düzenlediğimiz etkinlik sırasında alanın çok kirli olduğunu gördük. Arkadaşlarımızla birlikte çöpleri topladık ve doğayı temizlemeye çalıştık. Hakkâri, Yüksekova, Şemdinli ve Derecik halkından ricamız, çöplerinizi yanınıza almanız ve doğamıza sahip çıkmanızdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA