HABER49-Elazığ’da evde doğum yapan yabancı uyruklu bir kadın, bebeğini çöp konteynerine attı. Mahallelinin dikkati sayesinde bebek kurtarıldı, kadın ise polis tarafından gözaltına alındı.
Elazığ’ın merkez Kültür Mahallesi’nde yaşanan olay, sabah saatlerinde sokakta yankılanan bebek ağlamasıyla ortaya çıktı. Kayısılı Sokak’ta ikamet eden yabancı uyruklu bir kadının, evde doğurduğu bebeği, doğumdan hemen sonra evinin önünde bulunan çöp konteynerine attığı belirlendi. Olayın tanıkları arasında yer alan mahalle esnafı, kadının çöp kutusuna bir şey bıraktığını fark etti. Kısa süre sonra duyulan ağlama sesleri üzerine çöp konteynerine yönelen vatandaşlar, poşetler arasında çıplak halde yeni doğmuş bir bebekle karşılaştı. Mahalle sakinlerinin hemen sağlık ve emniyet ekiplerine haber vermesiyle olay yerine ambulans ve polis sevk edildi.
Bebek, konteynerden çıkarıldıktan sonra battaniyeye sarılarak 112 ekipleri tarafından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Sağlık ekipleri, bebeğin ilk müdahalesini olay yerinde yaptı. Tedavi altına alınan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis ekipleri olayın ardından mahallede geniş çaplı araştırma başlatarak, çocuğu çöpe atan kadını kısa sürede tespit etti. Doğum sırasında kanaması olduğu belirlenen kadın, polis gözetiminde hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, anne gözaltında tutuluyor.
Tanıklar Gözyaşları İçinde Anlattı: “Vicdansızlığın Daniskası”
Olay yerinde bulunan mahalle sakinleri yaşadıkları şoku uzun süre üzerlerinden atamadı. Esnaflardan Nazmi Kekeç, yaşadığı dehşeti şu sözlerle dile getirdi: “Kadının doğum yaptığı belliydi. Çocuğu çöpe attığını gördüm. Etrafına bakındı, sonra hemen eve kaçtı. Bu nasıl vicdan? Hemen polisi ve ambulansı aradık. Geldiler, bebeği aldılar. Kadını da gözaltına aldılar. Yerler hep kan içindeydi. Böyle bir şey görmedim. Bu resmen vicdansızlığın daniskası.”
Bir diğer görgü tanığı Kaan Şimşek ise konteynerden gelen ağlama sesini duyduğunu ve hızla olay yerine koştuğunu belirtti. Şimşek, “Ben geldiğimde bebek hâlâ ağlıyordu. Çıplaktı. Herkes pencereden bakıyordu ama kimse yaklaşamıyordu. Hemen 112’yi aradım. Ekipler kısa sürede geldi. Bebeği götürdüler, sonra kadını da aldılar. İnsan bu kadar mı merhametsiz olur?” diyerek tepkisini dile getirdi.
Polis ekipleri, olayla ilgili detaylı inceleme başlattı. Bebeğin neden çöpe atıldığı ve annenin psikolojik durumu araştırılıyor. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması adına sosyal farkındalığın artırılması ve aile içi denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.