HABER49-Elazığ’ın Palu ilçesinde ceviz büyüklüğünde dolu yağışı, kısa süre içinde etrafı beyaza bürüdü. Meyve ağaçlarının zarar gördüğü olayda, ulaşımda aksaklıklar yaşandı. Bölge halkı, yağışın olumsuz etkilerinden şikayetçi.

Elazığ’ın Palu ilçesinde, aniden bastıran ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı, hem tarım alanlarında hem de günlük yaşamda olumsuz etkiler yarattı. Bölgede meydana gelen dolu yağışı, kısa sürede çevreyi beyaza bürüdü ve özellikle meyve ağaçları büyük zarar gördü.

Battalgazi Belediyesi'nden 3 kilometrelik yol iyileştirme çalışması başladı Battalgazi Belediyesi'nden 3 kilometrelik yol iyileştirme çalışması başladı

Aniden Bastıran Dolu, Tarımda Zarar Verdi

Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Yarımtepe kırsalında, sabah saatlerinde güneşli bir hava hakimken, aniden bastıran ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı, tarım alanlarını etkisi altına aldı. Özellikle meyve ağaçları, yoğun dolu nedeniyle ciddi zararlar gördü. Dolunun büyüklüğü ve yoğunluğu, ağaçların dallarını kırarken, meyve verimini de olumsuz yönde etkiledi. Bu durum, yerel çiftçiler için büyük bir kayıp anlamına geliyor. Tarım ürünlerinin zarar görmesi, meyve üreticilerini olumsuz etkileyerek, üretim maliyetlerinin artmasına neden olabilir.

Kısa Süreli Yağış, Kapsamlı Etki Yarattı

Dolu yağışı, kısa sürede çevreyi beyaza bürüyerek, doğal güzellikleri silip süpürdü. Sadece birkaç dakika süren bu dolu yağışı, etrafın tamamen beyazlaşmasına neden oldu. Yağış sonrası bölgedeki yollar ve tarım alanları, adeta kış mevsimini hatırlatan bir görüntü oluşturdu. Kısa süreli olmasına rağmen, yağışın etkisi büyük oldu. Bölge halkı, kısa süreli değişimin ardından tekrar güneşin açmasıyla rahat bir nefes aldı, ancak dolunun verdiği hasar hala hissediliyordu.

Ulaşımda Aksamalar Yaşandı

Dolu yağışı, yalnızca tarım alanlarını etkilemekle kalmadı, aynı zamanda ulaşımda da aksamalara yol açtı. Palu ilçesi ile Arıcak arasındaki Tirnik Geçidi, dolu nedeniyle kısa süreliğine kapanan yollarla birlikte trafik akışında zorluklar yaşandı. Yolculuk yapan vatandaşlar, özellikle yüksek kesimlerde etkili olan dolu yağışı nedeniyle araçlarını kontrol etmekte zorlandılar. Kısa süreli bu aksama, hem sürücüleri hem de yolcuları zor durumda bıraktı.

Vatandaşlar Yağış Sonrası Yaşadıklarını Paylaştı

Palu ilçesinde yaşayan vatandaşlar, kısa süreli dolu yağışının ardından hayatlarının ne kadar olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Birçok kişi, özellikle meyve ağaçlarının zarar gördüğünü ve yaşamlarının zora girdiğini belirtti. "Palu Arıcak arasındaki Tirnik Geçidi, yaklaşık 5 dakikalık dolu yağışının ardından her taraf bembeyaz oldu. Ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı tüm meyvelere zarar verdi. Hayatı olumsuz etkiledi, kış tekrar geri geldi," şeklinde yorumlar yapıldı. Vatandaşlar, dolu yağışının tarımda yaratacağı olumsuz etkilerin yanı sıra, hayatın diğer alanlarında da aksamalara yol açtığını belirtti.

Kaynak: İHA