HABER49- Muş'un Bulanık ilçesinde, amca ve yeğenler arasında kuyu suyu yüzünden çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Olayda, bir yeğen hayatını kaybederken, amca ve diğer yeğeni yaralandı.

İddialara göre, Bulanık'a bağlı Dokuzpınar Köyü'nde, önceki gün iki kardeş arasında kuyu suyu yüzünden tartışma yaşandı. Çevre köylerden gelenlerin müdahalesine rağmen, kardeşler arasında anlaşmazlık devam etti. Bugün akşam saatlerinde, aynı mesele nedeniyle amca E.A. ile yeğenleri Y.A. ve M.Ş.A. arasında yeniden tartışma çıktı.

Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Silahların da kullanıldığı kavgada, Y.A. olay yerinde hayatını kaybederken, E.A. ve M.Ş.A. çeşitli yerlerinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Muş ve Bulanık Devlet Hastanelerine kaldırıldı. E.A. ve M.Ş.A.'nın tedavileri sürüyor.

Olayın ardından, olası yeni bir çatışma yaşanmaması için Dokuzpınar Köyü ile hastane çevresinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Jandarma ve polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.