HABER49- Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, sosyal gelişim odaklı proje eğitiminde buluştu. 70 genç üç gün boyunca proje yazımı ve yönetimi konusunda eğitim aldı.
Muş Alparslan Üniversitesi Turna Sosyal Gelişim Topluluğu tarafından organize edilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2024-2025 Yılı ÜNİDES (Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı) kapsamında desteklenen “Sosyal Gelişim İçin Geleceği Şekillendiren Gençler” projesi başarıyla tamamlandı.

Gr8 E Zd3 Xo A A N M Qb

Bulanık Meslek Yüksekokulu’nda üç gün süren eğitim programına 70 öğrenci katıldı. Program boyunca öğrenciler 36 saatlik yoğun bir eğitim sürecinden geçerek Proje Döngüsü Yönetimi (PCM), Avrupa Birliği Erasmus+ Gençlik Projeleri ve TÜBİTAK proje yazımı gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler aldı.

Katılımcılar eğitim süresince proje fikri geliştirme, ihtiyaç analizi, hedef kitle belirleme, faaliyet planlama, zaman çizelgesi oluşturma ve bütçe hazırlama gibi temel proje yönetimi adımlarında uygulamalı çalışmalar gerçekleştirerek becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Bu kapsamlı eğitimlerle gençlerin hem ulusal hem de uluslararası gençlik projelerine etkin katılım sağlamaları hedeflendi.

Gr8 Ea3 V X M A A Zu G G

“YENİ FIRSATLARA ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR”

Projenin danışmanlığını yürüten Öğretim Görevlisi Bekir Altıok, eğitimlerin öğrenciler üzerindeki etkisine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Gençlerin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal yönlerini de güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu tür eğitimler, öğrencilerimizin yeni fırsatlara erişimini kolaylaştırıyor. Başta Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz. Benzer projelerle gençlik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Gr8 Eei2 Wo A Ad M S A

KATILIM BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

Eğitim sonunda tüm katılımcılara katılım belgeleri, Öğretim Görevlisi Mehmet Latif Candemir tarafından takdim edildi. Ayrıca eğitmen olarak katkı sunan Ramazan Kırmızı ve diğer eğitmenlere teşekkür belgeleri, Bulanık MYO Müdürü Prof. Dr. İrşad Sami Yuca tarafından verildi.

Bulanık’ta minik Kur’an kursu öğrencileri sahnede buluştu
Bulanık’ta minik Kur’an kursu öğrencileri sahnede buluştu
İçeriği Görüntüle

Muhabir: MUHAMMET BUĞRA HAS