HABER49-Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Karasu, Muratgeldi, Gülpınar ve Kırmızıtaş köylerinde yaptığı ziyaretlerle insan odaklı belediyecilik anlayışını sahaya taşıdı. “Gerçek Belediyecilik” vurgusu yapan Uçar, vatandaşların taleplerini birebir dinleyerek çözüm için harekete geçti.

Yakutiye’de Hizmet Vizyonu: “Gerçek Belediyecilik” Sahaya İniyor
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, AK Parti’nin yerel yönetim vizyonunu Erzurum’un köylerine taşıyarak, insan odaklı hizmet anlayışını sahada uygulamaya devam ediyor. Karasu, Muratgeldi, Gülpınar ve Kırmızıtaş köylerini ziyaret eden Başkan Uçar, köylülerle birebir görüşerek talep ve ihtiyaçları dinledi. Başkan, ziyaretleri kapsamında yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin asli görevinin sadece hizmet üretmek değil, aynı zamanda vatandaşla sürekli temas halinde olmak olduğunu vurguladı.
“Türkiye Yüzyılı Şehirleri” vizyonuyla hareket ettiklerini belirten Uçar, bu perspektifin yalnızca şehir merkezlerine değil, en ücra köylere kadar taşınması gerektiğinin altını çizdi. "AK Parti Belediyeciliği artık bir marka haline geldi. Gerçek belediyecilik dediğimizde halkla birlikte karar almak, sorunları birlikte çözmek akla gelir. Biz de bu anlayışı yerel yönetimlere birebir yansıtmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Köylerde Sorunlara Yerinde Çözüm: Hizmet Siyaseti Uygulamada
Yakutiye Belediyesi’nin köylere yönelik saha ziyaretleri, klasik bürokratik yapıdan uzak, halkla doğrudan temas kuran dinamik bir modelin uygulandığını ortaya koyuyor. Başkan Uçar’ın yerinde tespit anlayışıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerde köylerin altyapıdan sosyal ihtiyaçlarına kadar pek çok konu ele alındı. Vatandaşlar, yol, içme suyu, sosyal alan eksiklikleri gibi taleplerini birebir dile getirme fırsatı buldu. Başkan Uçar, bu taleplerin raporlandığını ve kısa, orta ve uzun vadeli planlamalarla çözüme kavuşturulacağını ifade etti.
Bu yaklaşım, "insan odaklı hizmet" anlayışının sahadaki en somut örneklerinden biri olarak değerlendiriliyor. Ayrıca köy halkıyla yapılan istişareler, belediyenin projelerinde öncelik sıralamasının belirlenmesinde kritik rol oynuyor. Bu sayede hem kaynak israfının önüne geçiliyor hem de vatandaşın gerçek ihtiyaçlarına yönelik hizmet üretilebiliyor. Uçar, “Vatandaşın gündemi bizim gündemimizdir. Masa başında değil, sahada çözüm üretiyoruz” dedi.
“Türkiye Yüzyılı” Vizyonuna Yerelden Katkı: Geleceği Planlayan Belediyecilik
Dr. Mahmut Uçar, konuşmalarında özellikle “Türkiye Yüzyılı” hedeflerinin altını çizerek, bu hedefe ulaşmada yerel yönetimlerin üstleneceği role dikkat çekti. Uçar, geleceği planlayan belediyeciliğin, bugünün sorunlarını çözmekle sınırlı kalmadığını; aksine uzun vadeli ihtiyaçları da öngören, kalkınma odaklı bir anlayışı zorunlu kıldığını vurguladı.
AK Parti’nin demokrasi ve kalkınma atılımlarına yerel düzeyde destek olduklarını belirten Başkan, “Yerel yönetimlerin vazifesi yalnızca bugünü yönetmek değil; gelecek için de altyapı oluşturmak, vizyon çizmek ve insanı merkeze alan projelerle toplumun refahını artırmaktır” ifadelerini kullandı. Köy ziyaretlerinin sadece birer nezaket ziyareti olmadığını, her birinin planlı ve hedefe odaklı çalışmaların parçası olduğunu söyleyen Uçar, hizmet seferberliğine katkı sunmanın kendileri için bir görev değil, bir sorumluluk olduğunu belirtti.