HABER49-Muş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Naim Asan, öğrencilerin yaz tatiline girmesiyle birlikte ailelere dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Gençlerin yaz dönemini verimli değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayan Asan, çocukların sadece okul sıralarında değil, hayatın içinde de eğitilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Asan, özellikle 14-22 yaş aralığındaki gençlerin bir esnafın yanında çıraklık yaparak hayatın pratiğini öğrenmelerinin önemine değinerek şunları ifade etti:

"ÇOCUĞUNUZU ESNAF YANINA ÇIRAK VERİN"

“Okul tatilinde çocuğunuzu bir esnafın yanına çırak olarak verin. Hayat kavgasını görsün, ekmek parasının önemini anlasın. Yerleri süpürsün, camları silsin, tevazu öğrensin. Okullar hayatın teoriğini öğretir, pratiğini öğretemez.”

Esnafın bir okul gibi işlev gördüğünü dile getiren Asan, çocukların burada ticaret, tedarik, pazarlama, davranış bilimleri ve psikoloji gibi pek çok alanda pratik bilgiler edinebileceğini belirtti.

Sırbistan’da ilk 8’e giren Muşlu sporcu, Vali Çakır’ı ziyaret etti
Sırbistan’da ilk 8’e giren Muşlu sporcu, Vali Çakır’ı ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

Gençlerin bu dönemde deneyim kazanmasının uzun vadede karakter gelişimi açısından hayati bir rol oynadığını vurgulayan Başkan Asan, “Bir esnafın, 15 yaşından başlayıp ömrünün sonuna kadar kazanç kapısında gösterdiği efor; paylaşım, yardımlaşma, sabır ve emek konusunda büyük bir tecrübedir. Gençlerimiz bu zenginlikten mutlaka faydalanmalıdır. Değer bilmeyen, emeksiz hayaller kuran, okulda öğrendiklerini hayata aktaramayan bireylerin artış gösterdiği bir dönemdeyiz. Oysa esnaf, tasarrufu, temizliği, helal kazancı bilen bir okul gibidir. Tatildeki çocuklarımız bu tecrübeyi muhakkak edinmelidir. Bir esnafın yanında ticareti, müşteri ilişkilerini, kurumları tanımayı ve faaliyetlerin nasıl yürütüldüğünü öğrenen çocuklarımız, geleceğe daha donanımlı hazırlanacaktır. Nerede olduğunu bildiğimiz, ne yaptığını takip edebildiğimiz, adap ve saygı öğrenen çocuklarımızın aileleri de daha huzurlu olacaktır. Biz de oda olarak bu süreçte esnaf ziyaretleriyle çocukların gelişimlerini takip edeceğiz” dedi.

Muhabir: NURAN ALTİNTAŞ