HABER49-Balıkesir’de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem sonrası 28 Ekim Salı günü okulların açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. Balıkesir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, okullar öğlene kadar eğitim-öğretime devam edecek. AFAD ise vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyardı.
Balıkesir’in Sındırgı ilçesi merkezli olarak 27 Ekim Pazartesi akşamı meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki şiddetli deprem, bölge halkında büyük bir korku ve paniğe yol açtı. Depremin etkileri, sadece binalarda hasar bırakmakla kalmadı, aynı zamanda öğrenciler, veliler ve eğitim kurumları için de belirsizlik yarattı. Artçı sarsıntıların devam etmesi ve hasar tespit çalışmalarının güvenli bir şekilde yürütülmesi, bölgedeki eğitim faaliyetlerinin akıbeti konusunda merak uyandırdı. Özellikle 28 Ekim Salı günü için, öğrenciler ve veliler tarafından yoğun bir şekilde “Balıkesir’de okullar tatil mi?” sorusu sorulmaya başlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı arefesi nedeniyle öğleden sonra zaten yarım gün resmi tatil olması, konunun daha da hassaslaşmasına neden oldu. Balıkesir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden gelecek açıklamalar, hem öğrencilerin hem de ailelerin planlarını şekillendirmede belirleyici olacak.
28 EKİM’DE OKULLAR AÇIK MI? YETKİLİLERDEN SON DURUM
Deprem sonrası, Balıkesir’de yaşayan on binlerce öğrenci ve veli, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. 27 Ekim Pazartesi akşamı meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki sarsıntının ardından, hasar tespit çalışmalarının güvenli bir şekilde yürütülmesi için yetkililerden alınacak kararlar büyük önem taşıyor. Normal şartlarda 28 Ekim günü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları ve öğleden sonra yarım gün tatil düzenlemesi nedeniyle öğrenciler sadece sabah saatlerinde okulda bulunuyor. Ancak deprem sonrası oluşan riskler nedeniyle, bölgedeki veliler ve öğrenciler, tatil kararı olup olmadığını merakla takip ediyor. Şu ana kadar Balıkesir Valiliği tarafından deprem nedeniyle tam gün tatil kararı açıklanmadı. Bu nedenle 28 Ekim Salı günü okullar, öğleye kadar eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edecek.
AFAD’DAN HASARLI BİNALAR VE GÜVENLİK UYARISI
Balıkesir’de yaşanan 6.1 büyüklüğündeki deprem sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), vatandaşlara ciddi uyarılarda bulundu. Afet sonrası yapılan açıklamada, özellikle depremden etkilenen ve hasar gören binalara girilmemesi gerektiği vurgulandı. AFAD, riskli yapıların çevresinde bulunulmamasını ve iletişimin kısa mesaj servisi (SMS) veya internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları üzerinden sürdürülmesini tavsiye etti. Ayrıca resmi birimlerin uyarılarına dikkat edilmesi gerektiği bildirildi. Bu uyarılar, hem öğrenciler hem de aileler için büyük önem taşıyor. Eğitim kurumlarında olası risklerin önüne geçmek ve güvenli bir öğrenim ortamı sağlamak adına yetkililerin yaptığı açıklamaların yakından takip edilmesi gerekiyor.
OKUL VE AİLELER İÇİN ÖNLEMLER VE BİLGİLENDİRME
Deprem sonrası, okulların açılması ve öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitimine devam edebilmesi için hem Valilik hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü çeşitli önlemler aldı. Öğrencilerin güvenli alanlarda bulunması, okul binalarının hasar durumunun kontrol edilmesi ve artçı sarsıntılara karşı tedbirlerin artırılması, bu önlemlerin başında geliyor. Veliler, çocuklarını okul gönderirken bilinçli olmalı ve okullardan gelecek ek bilgilendirmeleri takip etmelidir. Yetkililer, deprem sonrası sürecin hassasiyetle yönetilmesi gerektiğine dikkat çekerek, vatandaşları bilinçli davranmaya davet ediyor.




