HABER49 – İlk etapta haftada iki gün, perşembe ve pazar günleri düzenlenecek seferlerin, yolcu talebine göre ilerleyen dönemde artırılması planlanıyor. Yeni hava hattının Kars'ın yanı sıra Doğu Anadolu Bölgesi'nin turizm, ticaret ve ulaşımına katkı sağlaması bekleniyor.
Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Bozan, projenin kentin ekonomik ve turistik gelişimi açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, Bakü-Kars uçuşlarının iki ülke arasındaki ticari ve kültürel bağları daha da güçlendireceğini ifade etti.
Öte yandan, seferlerin sürdürülebilirliği için satılamayan koltukların mali sorumluluğunun Kars Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üstlenileceği bildirildi. Projenin, Kars'ın uluslararası ulaşım ağındaki konumunu güçlendirmesi hedefleniyor.




