HABER49-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'da yaptığı ziyaretin ilk gününde, deprem bölgesindeki önemli altyapı ve yapılaşma çalışmalarını yerinde görmek için şehre geldi. Bakan Kurum, depremin etkilerinin en fazla hissedildiği iller arasında yer alan Malatya'da, hem afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaları hem de yeniden yapılanma süreçlerini denetledi.
Malatya'da gerçekleştirilen bir dizi programın ardından, Bakan Kurum, şehri yeniden ayağa kaldırmak için hızla yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Bakan, ayrıca afet sonrası yapılanların yanı sıra, şehirdeki sosyal ve ekonomik kalkınma için yapılması planlanan projelere de dikkat çekti. Malatya'nın yeniden yapılanma sürecinde hızla ilerleme kaydedildiği belirtilirken, çalışmaların en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
Bakan Murat Kurum'un Malatya ziyareti, ilk olarak bir İl Koordinasyon toplantısıyla başladı. Toplantıda, deprem sonrası Malatya'da yapılan çalışmaların durumu ele alındı ve bu projelerin hızlandırılması için alınacak tedbirler konuşuldu. Bakan Kurum, toplantının ardından şehirdeki önemli projelerin takibini sürdürdü.
Bakan Kurum'un İl Koordinasyon toplantısının ardından kent merkezinde inşası devam eden Bakırcılar çarşısı şantiye alanında incelemelerde bulunacağı bildirildi.