Başkanlar Malatya’nın Geleceğini Özalper’de Vatandaşlarla Paylaştı
Başkanlar Malatya’nın Geleceğini Özalper’de Vatandaşlarla Paylaştı
İçeriği Görüntüle

HABER49- Ardahan’ın dağlık köylerinde çiftçiler, tırpanlarla ot biçerek hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını hazırlıyor.

Ardahan’ın yüksek kesimlerindeki köylerde çiftçiler, biçerdöver ve traktörlerin giremediği meralarda tırpanlarla ot biçerek kışa hazırlanıyor. Hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başlayan köylüler, zorlu arazi koşullarında yoğun mesai yürütüyor.

Tarım ve hayvancılığın yoğun yapıldığı Ardahan’da çiftçiler, düz arazilerde traktörle ot biçerken dağlık alanlarda tırpan kullanıyor. Günün ilk ışıklarıyla tarlalara giden köylüler, saatler süren çalışmayla kışlık yemlerini hazırlıyor. Yaz mevsiminin kısa sürdüğü bölgede ot biçme süreci köylüler için en önemli işler arasında yer alıyor.

Damal ilçesine bağlı Seyitören köyünde çiftçiler, kol ve bilek gücüyle tırpanlarla çalışarak otları biçiyor. Kavurucu sıcaklara rağmen gün boyu süren bu mesai sonunda hayvanların kışlık yem ihtiyacı karşılanıyor. Biçilen otlar kurutulduktan sonra köylüler tarafından barınaklara taşınarak depolanıyor.

Kaynak: İHA