HABER49-Ardahan’da etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımı olumsuz etkiledi. 2 bin 550 rakımlı Ilgar Dağı Geçidi, yoğun kar ve tipi nedeniyle tır trafiğine kapandı.

Otomobil, yayalara çarptı: 2 ağır yaralı
Otomobil, yayalara çarptı: 2 ağır yaralı
İçeriği Görüntüle

Yoğun kar ve buzlanma nedeniyle geçitte ağır tonajlı araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Karayolları ekipleri, yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Ardahan-Şavşat ile Türkgözü Gümrük Kapısı güzergahında, Damal-Posof-Türkgözü kara yollarında trafikte aksaklıklar yaşandı. Yetkililer, ilerleyen saatlerde trafik akışının normale dönmesinin beklendiğini belirtti.

Kent genelinde de kar ve tipi ulaşımı etkiledi; 49 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarını yeniden açmak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Kaynak: İHA