HABER49-Önümüzdeki aylarda yapılacak olan birlik seçimi öncesi üreticilerin sorunlarını ve kendi projelerini paylaşan Sarıkaya, Ardahanlı çiftçilere güçlü bir birlik sözü verdi.

ÜRETİCİ SORUNLARINA DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Sarıkaya, pandemi sürecinin üretimin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, “Üretim olmadan hiçbir şey olmaz. Paranız olsa bile ürün bulamadığınız günler oldu. Üretimin, çiftçinin ve hayvancılığın değeri bir kez daha anlaşıldı” dedi. Özellikle şap hastalığı nedeniyle kapalı kalan hayvan pazarlarının Ardahan’ın tarım ve hayvancılığını derinden etkilediğini vurgulayan Sarıkaya, “Bu süreç yalnızca üreticimizi değil, Ardahan ekonomisini de olumsuz etkiledi. Artık seyirci kalmayı reddediyoruz. Sorumluluk almak, üreticimizin hakkını savunmak ve birlik ruhunu yeniden canlandırmak için aday olduk” ifadelerini kullandı. Toplantıda basın mensuplarına hitap eden Sarıkaya, üreticilerin yaşadığı sorunları tek tek anlatarak çözüm odaklı projelerini detaylı şekilde paylaştı.

BİRLİĞİN MEVCUT DURUMU VE GÜVEN SORUNU

Mevcut tabloya ilişkin değerlendirmede bulunan Sarıkaya, Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin yıllar içinde kurumsal yapısını kaybettiğini ve üreticiler nezdinde güven kaybına uğradığını söyledi. “Birlik artık üreticiye yol gösteren değil, üreticiden uzaklaşan bir yapıya dönüşmüştür. Çiftçimiz sahipsiz bırakılmıştır” diyen Sarıkaya, birlikte yapılacak köklü reformlarla üreticilerin yeniden güven duymalarını sağlayacaklarını ifade etti. Sarıkaya, bu süreçte hedeflerinin üreticiyi sahipsiz bırakmamak ve birlik ruhunu yeniden canlandırmak olduğunu vurguladı.

Bingöl-Diyarbakır Yolunda Otomobil Takla Attı: 3 Kişi Yaralandı
Bingöl-Diyarbakır Yolunda Otomobil Takla Attı: 3 Kişi Yaralandı
İçeriği Görüntüle

VİZYON VE ÖNCELİKLİ HEDEFLER

Başkan adayı Sarıkaya, DSYB’nin yeniden güçlü, şeffaf ve hesap verebilir bir yapıya kavuşacağını belirterek vizyonunu açıkladı. Öncelikli hedefleri arasında buzağı ölümlerine son vermek, bilimsel ve etkin yöntemlerle kayıpları önlemek, 750 baş düve ve 250 baş boğa kapasiteli modern damızlık çiftliği kurmak yer alıyor. Ayrıca süt primlerinde iyileştirmeler yaparak üreticinin emeğinin karşılığını almak, tarımsal örgüt unvanı ile buzağı desteğinde ek avantaj sağlamak ve küskün üreticiyi tekrar birliğe kazandırmak Sarıkaya’nın öncelikleri arasında bulunuyor. Sarıkaya, bu projelerin Ardahan hayvancılığının kalkınması için kritik adımlar olduğunu vurguladı.

ARDAHANLI ÜRETİCİ ARTIK SAHİPSİZ KALMAYACAK

Sarıkaya açıklamasını, “Ardahanlı üretici artık sahipsiz olmayacak. Birliğimiz yeniden güçlenecek. Çiftçimiz emeğinin karşılığını alacak. Sloganımız: ‘Birlik için Birlikte Ardahan!’ Bu seçim yalnızca bir yönetim değişikliği değil, Ardahan’ın hayvancılıkta yeniden ayağa kalkmasının mücadelesidir. Biz inanıyoruz ki; ya hep birlikte kazanacağız ya da hep birlikte kazanacağız. Gelin, Ardahan’ın geleceğini birlikte inşa edelim” sözleriyle tamamladı. Sarıkaya, üretimin ve üreticinin yanında duran güçlü bir birlik için tüm üreticileri destek olmaya davet etti.

Kaynak: İHA